Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN trækker medarbejdere ud af CAR

I takt med at oprørere nærmer sig hovedstaden i Den Centralafrikanske Republik, bliver FN-medarbejdere nu trukket ud af landet.

DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK: FN trækker alle ikke-essentielle medarbejdere ud af Den Centralafrikanske Republik (CAR), mens oprørere bevæger sig mod hovedstaden, Bangui. USA har ligeledes opfordret amerikanske statsborgere til at forlade landet, oplyser nyhedsbureauet AFP ifølge Al Jazeera.

Opfordringen kom, efter den franske ambassade i Bangui onsdag blev angrebet af flere hundrede demonstranter, der kritiserer landets tidligere kolonimagt, Frankrig, for at støtte oprørerne, som er imod regeringen.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, har efterfølgende beordret franske soldater indsat for at genoprette sikkerheden ved ambassaden.

Oprørerne har allerede indtaget mindst 10 byer i den nordlige del af landet.

Talsmand Martin Nesirky for FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, udsendte onsdag en erklæring hvor, generalsekretæren »kraftigt fordømmer de væbnede angreb på flere byer begået af koalitionen af oprørsgrupper »Seleka«.«

- Denne udvikling underminerer fredsaftalerne og indsatsen fra det internationale samfund for at konsolidere freden i Den Centralafrikanske Republik, stod der i erklæringen ifølge Al Jazeera.

Nesirky tilføjede, at FNs særlige repræsentant i CAR, Margaret Vogt, »fortsætter med at engagere regeringen og oprørsledere med henblik på at sikre en våbenhvile og starte en dialog.«

Mange frygter, at Bangui, en by med omkring 600.000 indbyggere, bliver skueplads for kampe mellem regeringsstyrker og oprørere.

Oprører oberst Djouma Narkoyo sagde onsdag, at hans styrker fortsat har indtaget byer i de seneste dage, fordi regeringsstyrker angriber oprørernes positioner.

- Vores hensigt er ikke at indtage Bangui. Vi er stadig åbne for dialog, insisterede han via telefon ifølge Al Jazeera.

CAR har været ustabil siden uafhængigheden fra Frankrig i 1960.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.