Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN stempler vold i Syrien som sekterisk

Konflikten i Syrien bærer mere og mere præg af at være sekterisk, konkluderer FN i en 10 sider lang rapport.

Mindretallet med præsident Bashar al-Assad og alawitterne på den ene side og flertallet bestående af sunnimuslimer på den anden siden.

Tilføjet en række udenlandske soldater på begge sider af kampene i Syrien, er den i høj grad blevet en kamp mellem de to forskellige grene af islam. Det konkluderer FNs menneskerettighedsorgan i en rapport, der er blevet offentliggjort torsdag.

- Som kampene mellem regeringsstyrkerne den militante del af oppositionen nærmer sig sit andet år, er konflikten blevet mere åbenlys sekterisk, siger brasilianske Paulo Pinheiro, der leder den uafhængige gruppe bag undersøgelsen.

- Når de føler sig truet og er under angreb, så tilslutter de etniske og religiøse mindretal sig i stigende grad den ene eller anden side i konflikten, hvilket er med til at gøre den sekteriske kløft dybere, fortsætter han.

En anden af konklusionerne går på, at begge sider af konflikten »i stigende grad bryder de internationale krigslove«.

FN-rapporten fortæller, at det især er sunnimuslimer, der kommer til Syrien fra andre lande i Mellemøsten og Nordafrika.

Reuters/BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.