Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN: Situationen ved Aleppo er katastrofalt forværret

FN er ikke i stand til at bringe nødhjælp ud til 35 belejrede områder, hvis kampe fortsætter.

Beirut: Situationen er blevet "katastrofalt forværret" i de seneste 24-48 timer. Det samme gælder dele af Homs, siger Jan Egeland, som leder den FN-støttede humanitære indsatsgruppe i Syrien.

Han siger samtidig, at hvis angreb fortsætter i Syrien som hidtil, vil FN ikke som planlagt være i stand til at gennemføre en ambitiøs plan om at bringe nødhjælp ud til 35 belejrede og svært tilgængelige områder i løbet af maj.

De syriske regeringsstyrker i området siges at gøre klar til en offensiv, hvor det er planen at vinde kontrol over hele storbyen.

Mindst 38 mennesker er meldt dræbt i byen torsdag, og næsten 200 er blevet dræbt i Aleppo i den seneste uge.

FN's særlige udsending, Staffan de Mistura, advarer om, at den våbenhvile, som trådte i kraft 27. februar efter lange og svære forhandlinger, nu næsten ikke eksisterer længere.

- I de seneste 48 timer er der gennemsnitligt blevet dræbt en syrer hvert 25. minut, mens en syrer gennemsnitligt er blevet såret hvert 13. minut, siger Staffan de Mistura.

Han advarer om, at de øgede spændinger i Syrien overskygger de seneste fredsforhandlinger i Genève.

Det var meldinger om mange dræbte og mangel på nødhjælp i Syrien, der fik oppositionsgruppen High Negotiations Committee til at forlade forhandlingerne i den schweiziske by.

Nu opfordrer FN-udsendingen politikere "på højeste niveau" i USA og Rusland til med det samme at intensivere arbejdet med at sikre Syriens fremtid.

Våbenhvilen i Syrien - eller det såkaldte stop for fjendtligheder - gælder ikke for ekstremistiske grupper som Islamisk Stat og Nusrafronten.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.