Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN sender 2500 ekstra mand til fredsbevarende Mali-mission

Den danske generalmajor Michael Lollesgaard får snart 2500 ekstra soldater under sin kommando for FN i Mali.

FN's fredsbevarende mission i Mali regnes for at være den farligste lige nu, og flere soldater har mistet livet. Scanpix/Str
FN's fredsbevarende mission i Mali regnes for at være den farligste lige nu, og flere soldater har mistet livet. Scanpix/Str

New York. Et enigt sikkerhedsråd i FN har onsdag besluttet at øge bidraget til missionen i Mali med 2500 fredsbevarende soldater.

Dermed kommer det samlede bidrag op på 13.289 militærfolk og 1920 politifolk, skriver nyhedsbureauet Reuters, efter at Sikkerhedsrådet har vedtaget en resolution forfattet af det permanente rådsmedlem Frankrig.

Mali har på det seneste været ramt af en række dødelige angreb. FN-missionen i landet regnes for at være den farligste lige nu.

Den militære styrke i missionen, der går under det officielle navn Minusma, bliver ledet af den danske generalmajor Michael Lollesgaard.

Malis regering og forskellige oprørsgrupper underskrev sidste år en fredsaftale. Men aftalen har ikke formået at forhindre islamistiske militante i at begå vold i den nordlige del af landet.

Mali var indtil et militærkup i 2012 et demokratisk velfungerende land i Afrika. Kuppet i marts 2012 blev efterfulgt af et islamistisk oprør, der gjorde landet ustabilt.

Frankrig indledte i januar 2013 flyangreb mod de militante grupper. Senere samme år vedtog FN's Sikkerhedsråd en resolution, der godkendte en international styrke.

Danmark bidrager til Minusma med soldater fra Jægerkorpset og støttepersonel. Det drejer sig ifølge forsvaret om 49 soldater.

Sidst på året øges indsatsen med et Hercules-transportfly og 50 soldater.

I sidste måned blev mindst fem fredsbevarende FN-soldater dræbt i et baghold i det centrale Mali. Radikale islamister menes at stå bag drabene.

Det er første gang, at FN's fredsbevarende mission i landet har oplevet drab på de fredsbevarende soldater i den centrale del af landet.

Flere FN-soldater er tidligere blevet dræbt i den nordlige del af landet - senest fem soldater fra Tchad 19. maj, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.