Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN: Rekord mange var fordrevet fra deres hjem i 2017

Igen i 2017 steg antallet af personer på flugt fra deres hjem, viser tal fra FN's Flygtningehøjkommissariat.

ARKIVFOTO: Flygtningelejr i Sri Lanka.
ARKIVFOTO: Flygtningelejr i Sri Lanka.

2017 blev femte år i træk, hvor antallet af personer i verden, der er fordrevet fra deres hjem på grund af krig, vold eller anden forfølgelse, satte en kedelig rekord.

Det viser en rapport fra FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Ifølge rapporten blev 68,5 millioner personer rundt om i verden fordrevet i 2017. Tallet dækker både over personer fordrevet internt i deres hjemland, og folk der er flygtet til et andet land.

Den fortsatte krise i lande som Sydsudan og DRCongo samt det store antal rohingyaer på flugt fra Myanmar er årsagen bag stigningen, skriver UNHCR i rapporten.

16,2 millioner personer blev fordrevet i 2017. Det svarer til over 44.000 hver dag i gennemsnit. Mange har været fordrevet i længere tid og har måttet flygte flere gange.

»Stigningen sker på grund af langvarige konflikter og manglende løsninger på dem,« siger FN's højkommissær for flygtninge, Filippo Grandi, ifølge nyhedsbureauet AP.

Personer, der er flygtet fra sit hjemland på grund af konflikt eller forfølgelse, udgør 25,4 millioner. Det er en stigning på 2,9 millioner i forhold til 2016 og den største stigning, UNHCR nogensinde har registreret fra ét år til et andet.

Antallet af internt fordrevne mennesker på verdensplan faldt en smule fra 40,3 millioner i 2016 til 40 millioner i 2017.

Antallet af asylansøgere, der ved årets udgang ventede på resultater af deres ansøgning, er dog steget fra 300.000 i 2016 til 3,1 millioner i 2017.

»Vi er nået til et punkt, hvor evnen til succesfuldt at håndtere fordrevne personer kræver en ny og langt mere omfattende indsats, så lande og samfund ikke skal klare det selv«, siger Filippo Grandi ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.