Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN: Nordkoreas atomtest får konsekvenser

FN Sikkerhedsråd garanterer, at Nordkorea vil blive mødt med hårde sanktioner efter landets atomprøvesprængning.

Sydkoreas udenrigsminister Kim Sung-hwan læser højt fra Sikkerhedsrådets fordømmelse af Nordkoreas atomprøvesprængning. EPA/JUSTIN LANE
Sydkoreas udenrigsminister Kim Sung-hwan læser højt fra Sikkerhedsrådets fordømmelse af Nordkoreas atomprøvesprængning. EPA/JUSTIN LANE

USA: FN Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas atomprøvesprængninger, som det internationale samfund nu vil møde med »passende reaktioner«.

Det oplyser Sydkoreas udenrigsminister, Kim Sung-hwan, efter et møde i Rådet, som Sydkorea står i spidsen for i denne måned.

»Medlemmerne af Sikkerhedsrådet fordømmer på det kraftigste denne prøvesprængning, som er en grov overtrædelse af Sikkerhedsrådets resolutioner,« siger Kim Sung-hwan ifølge Reuters.

USAs FN-ambassadør siger, at USA og dets allierede vil »øge sanktionerne mod regimet« i Pyongyang.

Den nordkoreanske atomprøvesprængning blev foretaget under jorden, og var varslet på forhånd. Der er tale om den hidtil kraftigste sprængning fra regimet i det kommunistiske land, og det skaber frygt for, at nordkoreanerne kan være tæt på at have udviklet deciderede atommissiler.

Verden rundt er prøvesprængningen blevet mødt med fordømmelse, og selv Kina, der normalt er Nordkorea mildt stemt, er dybt utilfreds.

»Vi opfordrer på det kraftigste Nordkorea til at leve op til sine forpligtelser vedrørende atomafvikling og undlade at tage skridt, der kan forværre situationen,« lyder det i en erklæring fra det kinesiske udenrigsministerium.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.