Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN-lejr med danskere beskudt i Sydsudan

Skudveksling varede omkring en time i FN-lejr, hvortil udsendte fra Beredskabsstyrelsen netop var ankommet.

Bentiu: To af Beredskabsstyrelsens udsendte medarbejdere befandt sig i en FN-lejr i Bentiu i Sydsudan, da den blev angrebet mandag aften med håndvåben og morterer.

- FN-styrkerne på basen besvarede ilden, og der var skudveksling i omkring en time. Lejrens personel gik straks i en sikret bunker, og ingen på basen kom til skade, siger en talsmand for Beredskabsstyrelsen, Esben Pejstrup-Pedersen.

- En beboelsescontainer på basen blev ramt, dog uden at granaten eksploderede. Det er endnu uvist, hvem der stod bag beskydningen og motivet for denne. Beredskabsstyrelsens personel er ved godt mod, tilføjer han.

Styrelsens udsendte var netop ankommet til basen samme dag og skulle efter planen overnatte en enkelt dag før den videre transport med bil til byen Nimni, omkring 40 kilometer fra basen.

Beredskabsstyrelsen er en del af en mission til Sydsudan, hvor den indgår i en fælles dansk-svensk indsats, der etablerer indkvartering til internationale nødhjælpsarbejdere i det katastroferamte land.

Opgaven for de udsendte er at opstille og vedligeholde såkaldte base camps, der fungerer som platform for videre distribution af katastrofebistand til de nødlidende.

Den sydsudanske oprørsleder, Riek Machar, vendte tirsdag tilbage til hovedstaden Juba for første gang, siden konflikten i landet brød ud i december 2013. Hans tilbagevenden har styrket håbet om, at en ny fredsaftale vil bringe borgerkrigen i landet til ophør.

Sydsudan blev et selvstændigt land i 2011. To år senere brød en borgerkrig ud, da præsident Salva Kiir beskyldte Riek Machar, den tidligere vicepræsident, for at have planer om et kup. Machar er nu genindsat som vicepræsident i en enhedsregering.

Titusinder er dræbt i konflikten siden 2013, og omkring to millioner er fordrevet. Over 6,1 millioner mennesker skønnes at have behov for humanitær assistance som følge af kamphandlinger, manglende fødevaresikkerhed, sygdomme og oversvømmelser.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.