Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN kræver våbenhvile i Gaza

80 palæstinensere og tre israelere har mistet livet på seks dage.

Gaza-striben er under voldsom beskydning af israelske tropper.
Gaza-striben er under voldsom beskydning af israelske tropper.

ISRAEL: FNs generalsekretær Ban Ki-moon kræver en øjeblikkelig våbenhvile mellem Israel og Hamas.

Ban Ki-moon er ifølge britiske BBC på vej til Cairo for at slutte sig til forhandlinger om stop for de gensidige bombardementer, der nu har stået på i seks dage.

I de tidlige morgentimer mandag blev tre palæstinensere dræbt i et israelsk luftangreb mod Gaza. Søndag blev den hidtil blodigste dag i konflikten. Mindst 26 beboere i Gazastriben blev ifølge BBC dræbt søndag, heriblandt 14 kvinder og børn.

Ifølge israelske myndigheder affyrede Hamas 105 missiler søndag fra Gaza mod Israel. De forårsagede kun materielle skader. Derudover blev 41 missiler fra Gaza skudt ned af Israels luftværn.

Det samlede tabstal efter de seneste seks dages angreb er således, at 80 palæstinensere har mistet livet, mens tre israelere er blevet dræbt. Samtidig er flere end 700 blevet såret under angrebene, heriblandt 50 israelere.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu sagde søndag, at han er klar til at udvide operationen, efter at man har besluttet at indkalde op til 75.000 soldater fra reserven.

Egyptens præsident Mohammed Morsi har sagt, at en israelsk landinvasion vil få alvorlige følger, og at Egypen »og resten af den frie verden« ikke vil acceptere det.

En våbenhvile har umiddelbart lange udsigter. Parterne kræver hver især, at modparten stopper angrebene.

Ifølge Reuters skriver Izzat Risheq, der arbejder for Hamas’ politiske leder, Khaled Meshaal, på Facebook, at Hamas kun er klar til våbenhvile, når Israel »stopper aggression, stopper målrettede snigmord og løfter blokaden mod Gaza«.

På den anden side skriver Israels vicepremierminister, Moshe Yaalon, på Twitter ifølge Reuters, at »hvis der er stille i syden, ingen raketter bliver skudt mod israelske borgere og heller ingen terrorangreb planlagt fra Gaza-striben, så vil vi ikke angribe«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.