Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN gennemfører første evakuering af flygtninge i Libyen

Flygtninge, som ankom til Libyen, er blevet transporteret til Niger, hvor de er indkvarteret i et center.

Nigerianske flygtninge ved flygtningelejren Asanga i regionen Diffa. / AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
Nigerianske flygtninge ved flygtningelejren Asanga i regionen Diffa. / AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO

Johannesburg. FN har gennemført en evakuering af en gruppe ekstremt sårbare flygtninge fra Libyen og bragt dem til nabolandet Niger.

»I gruppen med 25 flygtninge var der 15 kvinder og fire børn,« siger Vincent Cochetel, som er udsendt til regionen af FN's flygtningeorgan, UNHCR.

Flygtningene er fra Ethiopien, Eritrea og Sudan.

»De er nu indkvarteret i et center i Nigers hovedstad, Niamey.«

Cochetel opfordrer andre lande til at oprette centre for flygtninge, som bliver reddet.

»Disse flygtningeevakueringer indgår i en bred opbygning af et system med asylsøgning og kriseindsats. Det skal dæmme op for de farlige rejser, som flygtninge og migranter begiver sig ud på gennem Sahara og videre over Middelhavet,« siger han i en erklæring.

Tusindvis af flygtninge og migranter har krydset Middelhavet fra Libyen, hvor en kaotisk situation har gjort flygtninge mere sårbare - blandt andet over for menneskesmuglere.

EU-præsident Donald Tusk har sagt, at EU-landene har en mulighed for at lukke den centrale middelhavsrute, der bringer flygtninge og migranter fra Libyen til Italien.

»Vi har en reel chance for at lukke den centrale middelhavsrute. Det kræver mere støtte til Italiens arbejde med at håndtere strømmen af flygtninge og migranter i samarbejde med de libyske myndigheder. Og det kræver ikke mindst flere penge til den nordafrikanske indsats i EU's Afrika-fond,« sagde Donald Tusk i sidste måned.

I konklusionerne fra et EU-topmøde har EU-landene lovet penge nok til en målrettet indsats for at dæmme op for menneskestrømmen fra Afrika til Europa. Baggrunden for løftet er, at det har knebet med at få alle medlemslande til at indbetale til den Afrika-fond, der styrer indsatsen.

Pengene skal blandt andet bruges på at fremme tilbagesendelse af flygtninge og migranter, der er kommet til Libyen.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.