Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN: Fly skal registreres hvert kvarter

Efter det malaysiske fly MH370 forsvandt sidste år, foreslår FN at fly registrerer deres positioner hvert kvarter.

FN: Fly skal oplyse deres positioner hvert 15. minut, foreslår FNs luftfartsagentur. Forslaget kommer efter, at et malaysisk fly forsvandt i marts sidste år og er en del af et globalt initiativ. Det skriver Reuters.

Siden flyet MH370 fra Malaysia Airlines forsvandt, er der blevet arbejdet på et system, som kan gøre det muligt at fastslå den præcise rute og position for et fly.

En talsperson fra FNs internationale civile luftfartsorganisation, ICAO, sagde tirsdag, at den nye procedure for registrering af flys positioner kan sættes i værk inden for den nærmeste fremtid. Det skyldes, at det ikke vil kræve nyt udstyr.

ICAO vil præsentere forslaget på en stor sikkerhedskonference i Montreal i Candada næste måned.

I december rådede en arbejdsgruppe nedsat af den internationale forening for flyselskaber IATA til, at man inden for 12 måneder begyndte at registrere fly mindst hvert kvarter.

Mange flyselskaber registrerer allerede deres fly ved hjælp af satellitsystemer. Et arbejdspapir fra FNs internationle civile luftfartsorganisation har vist, at størstedelen af alle langdistancefly allerede har systemer til at registrere deres positioner, men i arbejdspapiret var det samtidig noteret, at udstyret ikke altid er tændt, og at der sommetider er hul i satellitdækningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.