Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN efterforsker meldinger om brug af klorbomber i Syrien

FN-kommission, der overvåger situationen i Syrien, er dybt bekymret over volden i Idlib og Østghouta.

Billede fra byen Douma i Østghouta.
Billede fra byen Douma i Østghouta.

FN-eksperter i krigsforbrydelser er i færd med at efterforske meldinger om brug af bomber med klor i to byer i Syrien.

Det oplyser en kommission under FN's menneskerettighedskontor, der overvåger og undersøger situationen i det krigshærgede land, i en pressemeddelelse.

Der er tale om byen Saraqeb i Idlib og Douma i Østghouta. Det var i nærheden af Saraqeb, at militante oprørere skød et russisk krigsfly ned i weekenden.

Paulo Pinheiro, der står i spidsen for FN-kommissionen, udtrykker i pressemeddelelsen dyb bekymring for volden i Idlib og Østghouta.

Han henviser blandt andet til, at der alene de seneste 48 timer har været adskillige meldinger om civile tab og luftangreb, som skal have ramt mindst tre hospitaler.

Samtidig peger han på, at den stigende vold i Idlib alene siden årsskiftet skal have sendt over en kvart millioner på flugt fra kampene i regionen.

»Meldingerne er ekstremt foruroligende, og de gør de såkaldte deeskaleringszoner, som skal beskytte civile fra den slags bombardementer, til grin,« siger Paulo Pinheiro.

»Parterne i denne konflikt lever ikke op til deres forpligtelser under international humanitær ret,« tilføjer han.

Deeskaleringszonerne, som formanden for kommissionen henviser til, er en aftale mellem Iran, Rusland og Tyrkiet.

De tre lande, som støtter forskellige sider i den syriske borgerkrig, er blevet enige om at oprette zonerne i regeringskontrollerede områder.

Meningen med zonerne er, at konflikten i Syrien skal nedtrappes. Samtidig skal aftalen åbne op for levering af nødhjælp til civile i regionen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.