Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN-chef kalder Mladic-dom sejr for retfærdighed

Ratko Mladic, som onsdag er idømt livstid for sine forbrydelser, er »indbegrebet af ondskab«, siger FN-chef.

Den tidligere bosnisk-serbiske hærleder Ratko Mladics livstidsdom for forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab er »en betydningsfuld sejr for retfærdigheden«. Det mener FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad al-Hussein.
Den tidligere bosnisk-serbiske hærleder Ratko Mladics livstidsdom for forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab er »en betydningsfuld sejr for retfærdigheden«. Det mener FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad al-Hussein.

Den tidligere bosnisk-serbiske hærleder Ratko Mladics livstidsdom for forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab er »en betydningsfuld sejr for retfærdigheden«.

Det mener FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad al-Hussein.

»Dagens dom er en advarsel til gerningsmænd bag sådanne forbrydelser om, at de ikke kan undslippe retfærdigheden.«

»De vil blive holdt ansvarlige,« siger han i en udtalelse.

Mladic er blevet kaldt »Slagteren fra Bosnien«. Han blev onsdag kendt skyldig i 10 af 11 tiltalepunkter for sin rolle under krigen i Bosnien-Hercegovina, der varede fra 1992 til 1995.

Blandt andet sagde dommer Alphonse Orie, at han »bidrog betydeligt« til folkedrabet i Srebrenica i 1995.

Desuden førte han »personligt« an i bombardementet af Sarajevo under krigen, som samlet kostede 100.000 mennesker livet, mens over to millioner blev tvunget på flugt.

Menneskerettighedschefen kalder den i dag 74-årige Mladic for »indbegrebet af ondskab«.

»Mladic stod i spidsen for nogle af de mest dystre forbrydelser, som har fundet sted i Europa siden Anden Verdenskrig.«

»Han bragte rædsel, død og ødelæggelse til tusindvis af ofre, og sorg, tragedie og traumer til utallige,« siger Zeid Ra'ad al-Hussein.

Menneskerettighedschefen var selv beskyttelsesofficer for FN i det tidligere Jugoslavien fra 1994 til 1996 og oplevede derfor konflikten på førstehånd.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.