Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN-chef bekymret over israelsk angreb i Syrien

Generalsekretær Ban Ki-moon udtrykker alvorlig bekymring over forlydender om et angreb fra israelske kampfly i Syrien. Det er endnu uvist, hvad målet var, eller om angrebet i det hele taget har fundet sted.

SYRIEN: Israelske kampfly krydsede onsdag den syriske grænse og bombede en konvoj af lastbiler med våben til den libanesiske oprørsgruppe Hizbollah. Det påstår diplomater, syriske oprørere og lokale sikkerhedskilder ifølge Reuters.

Fra den syriske regering lyder forklaringen, at målet for de israelske fly var et militært forskningscenter nær den syriske hovedstad, Damaskus.

Fra israelsk side er der ingen kommentarer til forlydenderne, som får FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, til at udtrykke »alvorlig bekymring«.

- Generalsekretæren noterer sig med alvorlig bekymring beretningerne om israelske flyangreb i Syrien, meddeler en talsmand for Ban ifølge Reuters.

Talsmanden understreger, at FN på nuværende tidspunkt ikke har detaljer om den påståede episode, ligesom man heller ikke er i stand til at få bekræftet fra uafhængige kilder, hvad der er fundet sted.

- Generalsekretæren beder alle involverede parter om at forebygge spændinger og undgå, at de eskalerer i regionen. Han opfordrer desuden til, at man overholder international lovgivning, især i forhold til at respektere landenes suverænitet, lyder det fra talsmanden, Eduardo del Buey.

Han kan heller ikke bekræfte de syriske forlydender om, at de israelske fly er fløjet over Golanhøjderne, som blev annekteret af Israel efter Syriens nederlag i Seksdageskrigen. Overflyvningen er ifølge syrerne i strid med den våbenhvile, der blev indgået i 1974.

Der er aldrig blevet indgået en decideret fredsaftale mellem Syrien og Israel, så teknisk set er de to lande stadig i krig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.