Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN advarer om desperat situation for syriske flygtninge

Stor konference i Bruxelles skal onsdag rejse penge til hjælp i syrisk krise, hvor behovene overgår midlerne.

FN's flygtningehøjkommissær, Filippo Grandi, glæder sig over den hjælp, der foreløbig er lovet i den syriske krise. Men den simple sandhed er, at pengene ikke kan holde trit med behovene, siger han. Scanpix/Alexander Nemenov
FN's flygtningehøjkommissær, Filippo Grandi, glæder sig over den hjælp, der foreløbig er lovet i den syriske krise. Men den simple sandhed er, at pengene ikke kan holde trit med behovene, siger han. Scanpix/Alexander Nemenov

Bruxelles. Situationen for millioner af syrere både inde i Syrien og i nabolande i regionen er snart "desperat", og der er behov for flere penge til at hjælpe.

Det siger FN's flygtningehøjkommissær, Filippo Grandi, tirsdag i forbindelse med starten på to dages donorkonference i Bruxelles om Syriens fremtid.

»Situationen er ved at være desperat«, siger Grandi.

»Vi anerkender og bifalder de donationer, der er givet indtil nu. Men den simple sandhed er, at pengene ikke kan holde trit med behovene,« siger han.

FN anslog i en appel i januar, at der er behov for 4,63 milliarder dollar (32,3 milliarder kroner) til at hjælpe flygtninge i det krigshærgede Syrien og i nabolande.

Det kommer oven i de 3,4 milliarder dollar (23,7 milliarder kroner), som der ifølge FN er behov for i humanitær bistand til mennesker i nød i selve Syrien.

EU og FN er medværter for to dages donorkonference, der kulminerer i Bruxelles onsdag med ministre fra over 70 lande i hele verden.

På en konference i London i februar sidste år lykkedes det at rejse et rekordhøjt beløb på 10 milliarder dollar (knap 70 milliarder kroner) til at hjælpe krigsramte syrere.

EU er den største donor i det internationale svar på den syriske krise.

Siden krigen startede for over seks år siden, har EU og medlemslandene tilsammen givet over 9,4 milliarder euro (cirka 70 milliarder kroner) til hjælp inde i Syrien og i nabolandene.

Krigen i Syrien har foreløbig kostet over 320.000 mennesker livet.

13,5 millioner syrere menes at have behov for humanitær hjælp inde i Syrien. Heraf er 6,3 millioner internt fordrevet, mens 1,5 millioner lever under belejring.

Desuden er der behov for humanitær bistand til yderligere fem millioner flygtede syrere, der nu opholder sig i nabolande og andre steder i regionen.

Forud for donorkonferencen i Bruxelles har Danmark foreløbig lovet at give 250 millioner kroner til humanitær indsats i Syrien og nabolandene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.