Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN advarer mod ny strid om migrantskibe

Enhver tøven over for at sætte folk i land er farligt for alle i havsnød, siger FN's flygtningeorgan.

Skibet »Aquarius«, som tilhører den franske hjælpeorganisation SOS Mediterrane, lagde søndag til kaj i Valencia i Spanien.
Skibet »Aquarius«, som tilhører den franske hjælpeorganisation SOS Mediterrane, lagde søndag til kaj i Valencia i Spanien.

FN advarer mod en gentagelse af den stillingskrig, som medførte, at et skib med 629 migranter om bord ikke umiddelbart fik lov til at lægge til kaj og kom til at sejle rundt på havet i ni dage.

FN's højkommissær for flygtninge, Filippo Grandi, som selv er italiener, siger i en erklæring i Genève, at "vi er taknemmelige over, at denne prøvelse er overstået for alle involverede".

»Men denne hændelse er noget, som aldrig burde have fundet sted. Det at redde mennesker i havsnød er et princip, som er alt for vigtigt til, at det kan sættes på spil.«

»Enhver tøven over for at sætte folk i land er ikke bare farligt for flygtninge og migranter, men for alle, som er i havsnød«, siger Grandi.

Skibet »Aquarius«, som tilhører den franske hjælpeorganisation SOS Mediterrane, lagde søndag til kaj i Valencia i Spanien.

Nogle af de i alt 629 migranter var af sikkerhedshensyn forinden overført til to italienske kystfartøjer, der fulgte skibet på vej.

Migranterne blev fordelt på flere mindre skibe for over en uge siden. Men de blev nægtet adgang til havne i Italien og i Malta.

Grandis kontor har tilbudt at hjælpe de spanske myndigheder med at vurdere de nyankomne migranters behov.

Generalsekretæren for Internationalt Røde Kors og Røde Halvmåne, Elhadj As Sy, som var i Valencia for at tage imod migranterne, tager også afstand fra forløbet.

»Denne bedrøvelige odyssé, som folkene om bord på "Aquarius" har været ude på, er endnu en påmindelse om, at alle mennesker uanset nationalitet og indvandringsstatus bør have adgang til basal nødhjælp og beskyttelse,« siger Sy i en erklæring.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.