Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN advarer mod lukning af verdens største flygtningelejr

Kenya vil lukke den enorme flygtningelejr Dadaab efter et terrorangreb fra al-Shabaab, som kostede 148 kenyanere livet. FN advarer dog om alvorlige konsekvenser for flygtningene, mens Kenya påstår, at terrorister udklækkes i lejren.

KENYA: FN har tirsdag advaret de kenyanske myndigheder om, at den planlagte lukning af verdens største flygtningelejr, Dadaab, vil give »ekstreme humanitære og praktiske konsekvenser« og derudover krænke international lovgivning, skriver AFP ifølge Yahoo News.

De kenyanske myndigheder har krævet, at den enorme lejr, som huser omkring 600.000 flygtninge primært fra Somalia, skal flyttes over grænsen netop til nabolandet Somalia. Et krav, der er stillet, efter militante somaliere fra terrorgruppen al-Shabaab tidligere på måneden dræbte 148 personer på et universitet i byen Garissa nær grænsen til Somalia. Myndighederne i Kenya har gentagne gange beskyldt islamistiske militante fra Somalia for at gemme sig i Dadaab, som altså ikke længere skal have lov til at ligge på kenyansk jord.

FN-talskvinde Karin de Gruijl udtrykker tirsdag forståelse for Kenyas behov for at sikre sine indbyggere mod terrorangreb, men samtidig er FN dybt bekymret over den pludselige beslutning om at lukke ned for lejren og flytte den, hvilket vil have alvorlige konsekvenser for de mange nødstedte flygtninge.

»Derfor opfordrer vi på det kraftigste Kenyas myndigheder til at genoverveje beslutningen,« siger Karin de Gruijl.

Massakren på universitetet blev indledt tidligt om morgenen torsdag 2. april og stod på i flere timer. Det betegnes som det største angreb i Kenya i over ti år - og det har lagt et massivt pres på præsident Uhuru Kenyatta og regeringens håndtering af sagen.

Tilbage i 2013 forsøgte Kenyas regering ligeledes at lukke Dadaab, da al-Shabaab stod bag et terrorangreb på et indkøbscenter i Nairobi, som kostede 67 mennesker livet. Her udtalte regeringen, at flygtningelejren er et arnested for somaliske terrorister.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.