Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN: 206 firmaer gør forretning i israelske bosættelser

Israel og USA har forsøgt at stoppe offentliggørelse af liste over firmaer, der tjener penge i bosættelser.

ARKIVFOTO: Optøjer ved Vestbredden. FN's menneskerettighedskontor har fundet frem til 206 selskaber, der gør forretning i omstridte israelske bosættelser i det palæstinensiske Gaza og på Vestbredden.
ARKIVFOTO: Optøjer ved Vestbredden. FN's menneskerettighedskontor har fundet frem til 206 selskaber, der gør forretning i omstridte israelske bosættelser i det palæstinensiske Gaza og på Vestbredden.

Geneve. FN's menneskerettighedskontor har fundet frem til 206 selskaber, der gør forretning i omstridte israelske bosættelser i det palæstinensiske Gaza og på Vestbredden.

Det oplyser FN-kontoret OHCHR på sin hjemmeside onsdag.

De fleste af selskaberne er enten israelske eller amerikanske.

Både Israel og USA har forsøgt at stoppe offentliggørelsen af listen, der har været undervejs siden marts 2016, skriver nyhedsbureauet AP.

143 af selskaberne har hovedsæde i Israel eller i bosættelsesområderne. 22 hører hjemme i USA. De resterende har hovedsæde i 19 andre lande, men det opgøres ikke hvilke.

Der er heller ikke offentliggjort navne på firmaerne. Det ventes dog at ske, når FN har kontaktet alle 206 selskaber på listen.

»Brud på menneskerettighederne i forbindelse med bosættelserne er omfattende og ødelæggende og rammer alle dele af palæstinensisk liv«, lyder det fra OHCHR.

»Selskaber spiller en central rolle i at fremme bosættelserne og at vedligeholde og udvide de israelske bosættelser, skriver FN-organet og peger på, at det er "svært at forestille sig", at disse firmaer følger gældende retningslinjer og international ret.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.