Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN: 100.000 afghanere er fordrevet fra deres hjem i år

Afghanerne er så fattigere, at de ikke længere har penge til at rykke deres familie til andre steder i landet.

Arkivfoto: Siden årsskiftet har 100.000 afghanere været nødt til at forlade deres hjem på grund af krigen, der hærger landet. Det viser en ny FN-rapport ifølge nyhedsbureauet NTB.
Arkivfoto: Siden årsskiftet har 100.000 afghanere været nødt til at forlade deres hjem på grund af krigen, der hærger landet. Det viser en ny FN-rapport ifølge nyhedsbureauet NTB.

Siden årsskiftet har 100.000 afghanere været nødt til at forlade deres hjem på grund af krigen, der hærger landet. Det viser en ny FN-rapport ifølge nyhedsbureauet NTB.

Selv om antallet af fordrevne er mindsket med 36 procent sammenlignet med samme periode sidste år, er årsagen ikke, at situationen i det krigshærgede land er blevet bedre.

Derimod peger FN's Koordinator for Humanitære Anliggender (OCHA) på, at folk er blevet langt fattigere og ikke længere har midler til at flytte deres familie til andre steder i landet.

Samtidig er de store byer som Kabul blevet mere utrygge. De bliver ikke længere regnet for trygge tilflugtssteder for de mennesker, som bor i krigsramte områder.

42 procent af de fordrevne kommer fra det nordlige Afghanistan, som tidligere blev opfattet som relativt fredeligt.

31 procent kommer fra den sydlige del af landet. Området er centralt for Taliban-oprørerne og har de seneste måneder været ramt af hårde kampe.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.