Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vulkanudbrud på populær ferieø kan aflyse flyafgange med kort varsel

Lørdag gik vulkanen Agung i udbrud for anden gang på en uge. Luftfartsselskaber vurderer situationen løbende.

Vulkanen Agung gik lørdag i udbrud for anden gang på en uge.
Vulkanen Agung gik lørdag i udbrud for anden gang på en uge.

Flere internationale luftfartsselskaber fortsætter søndag flyvningerne til og fra Bali, efter at vulkanen Agung lørdag aften gik i udbrud for anden gang på en uge.

Flere selskaber oplyser søndag morgen lokal tid, at de stadig vurderer situationen på den populære turistø.

Både Qantas, Jetstar og Virgin oplyser, at de gennemfører planlagte flyvninger søndag. Lørdag blev lufttrafikken ellers forstyrret, da vulkanen Agung sprøjtede en grå askesky mindst 1500 meter op i luften.

Flere afgange fra byer i Australien, Holland og Malaysia blev aflyst eller ændret lørdag aften og tidligt søndag morgen.

Piloter fra Jetstar oplyser, at vilkårene er blevet markant forbedret siden lørdagens udbrud.

»De fleste planlagte flyvninger til og fra Bali vil blive gennemført,« lyder det i en meddelelse fra Jetstar søndag morgen lokal tid.

Selskabet advarer dog sine kunder om, at vulkanen og askeskyen er meget uforudsigelige. Derfor kan flyvninger blive aflyst eller ændret med kort varsel.

Lørdagens udbrud resulterede i en større askesky end et tidligere udbrud, der fandt sted tirsdag.

Det oplyser Indonesiens katastrofemyndigheder.

Omkring 25.000 er blevet evakueret fra området omkring vulkanen og flyttet til hundredvis af sheltere andre steder på øen.

Efter tirsdagens udbrud ændrede Singapore på rejsevejledningen til Bali. Her blev rejsende advaret om, at askeskyer kunne »påvirke lufttrafikken alvorligt«.

Bali, der er kendt for sine strande og templer, er placeret i den såkaldte »ring af ild«, der er et seismisk område, hvor vulkaner og jordskælv forekommer særligt hyppigt.

Turisme udgør hjørnestenen i Balis økonomi, og sidste år tiltrak øen omkring fem millioner turister.

Agung, der er det højeste punkt på øen, befinder sig på Balis østlige side og har en højde på lidt over 3000 meter.

Sidste gang vulkanen gik i udbrud var i 1963. Dengang kostede udbruddet flere end 1000 mennesker livet.

Vulkanen Agung gik lørdag i udbrud for anden gang på mindre end en uge. Det resulterede i aflyste flyvninger lørdag, men søndag fortsætter lufttrafikken umiddelbart som planlagt. Scanpix/Sonny Tumbelaka
Vulkanen Agung gik lørdag i udbrud for anden gang på mindre end en uge. Det resulterede i aflyste flyvninger lørdag, men søndag fortsætter lufttrafikken umiddelbart som planlagt. Scanpix/Sonny Tumbelaka

/ritzau/Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.