Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flyveledere vil fjernstyre fly fra jorden

Som en konsekvens af Germanwings-styrtet opfordrer de tyske luftfartsmyndigheder nu til at indføre en teknologi, der tillader folk på jorden at tage kontrol over et fly i luften.

De tyske luftfartsmyndigheder opforderr nu flyindustrien til at indføre en teknologi, der gør det muligt for folk på jorden at tage ekstern kontrol over et passagerfly i luften.

Forslaget kommer som en reaktion på sidste måneds flystyrt, der kostede 150 mennesker livet, da en pilot fik flyet til at styrte med vilje.

»Vi er nødt til at tænke ud over nutidens teknologi,« siger Klaus Dieter Scheurle, chef for Deutsche Flugsicherung, der har ansvaret for luftfartskontrollen i Tyskland, ifølge Reuters.

Klaus Dieter Scheurle fortæller, at systemet skal kunne bruges i en nødsituation og sikre, at flyet lander sikkert på jorden.

»Jeg vil dog ikke ligefrem kalde det den mest simple løsning,« siger han og tilføjer, at den omtalte fjernstyringsteknologi nok nærmere vil være en realitet i løbet af næste årti.

Lydoptagelser fra Germanwings-flyets sorte boks har afsløret, at andenpilot Andreas Lubitz låste kaptajnen ude af cockpittet, da denne gik på toilettet, hvorefter han manuelt satte automatpiloten til at dykke fra cirka 11,5 kilometers højde til blot 29 meter.

Data fra Andreas Lubitz’ computer har vist, at han inden flystyrtet havde søgt efter informationer om selvmordsmetoder og efter oplysninger om døren til cockpittet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.