Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flyselskab: Passagerer vil ikke have tykke stewardesser

Flyselskabet Aeroflot har tirsdag halvt erkendt, at man diskriminerer sine ansatte ud fra vægt og udseende.

Det russiske flyselskab Aeroflot har tidligere nægtet, at man satte stewardesser ned i løn og gav dem de dårligste vagter, hvis selskabet ikke anså dem som smukke eller tynde nok.

Men tirsdag har to talsmænd for selskabet ifølge avisen The Guardian så godt som bekræftet den nye politik og forsvaret den ved et pressemøde.

- Aeroflot er et premium-luftfartsselskab og en del af grunden til, at kunderne betaler ekstra for biletterne, er udseendet af vores personale, sagde talsmand for selskabet Pavel Danilin ifølge den britiske avis tirsdag.

Han sagde yderligere, at en brugerundersøgelse viste, at 92 procent af de adspurgte passagerer vil se stewardesser, der bruger en størrelse under, hvad der svarer til 42 i Danmark.

Sagen rullede allerede tidligere på året, da en gruppe stewardesser anklagede selskabet for at have indført en ny politik.

I forbindelse med nye uniformer blev de ansatte fotograferet, målt og i nogle tilfælde vejet.

De stewardesser, der ikke opfyldte nye krav, blev sat ned i løn og fjernet fra prestigefyldte langdistanceruter. Flere blev henvist til natte- og morgenflyvninger til og fra Sibirien.

Efterfølgende lavede en større gruppe stewardesser en forening, som de kalder STS, de russiske forbogstaver for gamle, fede og grimme.

To stewardesser har taget sagen til de russiske domstole. Her er Aeroflot blevet pure frifundet for forskelsbehandling.

Netop derfor er talsmændenes udtalelser overraskende.

- Jeg plejede selv at veje 103 kilo. Nu vejer jeg 80 kilo. Jeg ændrede min kost og tabte vægt. Jeg forstår ikke, hvorfor kravet om at være en specifik størrelse er urealistisk, siger talsmand Nikita Krichevsky ifølge The Guardian.

Han siger yderligere, at det at have tynde stewardesser skulle være en af forudsætningerne for at få fem stjerner i luftfartskonsulenthuset Skytraxx' kvalitetsmåling af flyselskaber.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.