Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flypassager blev trukket gennem fly og smidt ud: Nu lægger han sag an

Den passager, der med vold blev trukket ud af et fly i Chicago, har valgt at lægge sag an mod selskabet.

Arkivfoto af United Airlines.
Arkivfoto af United Airlines.

Dr. David Dao, der er den flypassager, som med vold og magt blev trukket ud af et United Airlines-fly i Chicago søndag, lægger nu sag an mod selskabet.

Daos advokater har sendt en anmodning til retten i Illinois, hvor de på vegne af deres klient har bedt om at få udleveret overvågningsbånd, passagerlister og radiokommunikationen fra flyet.

Dr. David Dao var om bord på flyet fra Chicago til Louisville, da personalet i flyet bad fire passagerer om at forlade det overfyldte fly.

Begrundelsen var, at der skulle være plads til fire ansatte fra flyselskabet.

Dr. David Dao var sammen med sin kone blandt de fire, der blev bedt om at forlade flyet. Lægen modsatte sig, da han efter egen forklaring skulle behandle patienter hjemme i Kentucky den følgende dag.

Derefter blev der tilkaldt sikkerhedsvagter, der med magt fjernede den vietnamesisk-fødte læge. Andre flypassagerer filmede optrinnet, hvor man ser David Dao blive trukket gennem flyet.

På optagelserne ser man samtidig, hvordan blodet flyder fra lægens ansigt.

Med blodet sivende fra ansigtet blev Dr. David Dao tvunget ud af et fly fra United Airlines. Nu undskylder selskabet episoden, samtidig med at der bliver lagt sag an mod dem. Reuters/Handout
Med blodet sivende fra ansigtet blev Dr. David Dao tvunget ud af et fly fra United Airlines. Nu undskylder selskabet episoden, samtidig med at der bliver lagt sag an mod dem. Reuters/Handout

Luftfartsmyndighederne i Chicago oplyser onsdag, at i alt tre ansatte er blevet sendt hjem på baggrund af episoden 9. april.

Den administrerende direktør for United Airlines, Oscar Munoz, har siden været ude og undskylde for episoden.

- Det må ikke ske igen, og det vil ikke ske igen, siger han.

Selskabet har været i massiv modvind, siden episoden blev offentliggjort på de sociale medier, og senest har selskabet meddelt, at alle, der var med om bord på flyet, får deres billet refunderet.

I en underskriftsindsamling på nettet har 124.000 personer krævet, at selskabets direktør træder tilbage.

Til ABC News oplyser Oscar Munoz dog, at han ikke har planer om at trække sig.

Dr. David Dao er stadig indlagt på hospitalet efter episoden.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.