Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flygtningechef efterlyser mange penge i mange år til Syrien

EU og FN er onsdag medværter for en international donorkonference i Bruxelles til støtte for Syriens fremtid.

Akrivfoto:  Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.
Akrivfoto:  Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Den syriske krise er så omfattende, at der er behov for massiv støtte både nu og i mange år frem for at dække de værste behov.

Det siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, der tirsdag og onsdag deltager i en international donorkonference i Bruxelles til støtte for Syrien og regionens fremtid.

»Vejen tilbage er forfærdelig lang og koster rigtig, rigtig, rigtig mange penge,« siger Andreas Kamm.

Han siger, at ingen i Danmark eller resten af Europa skal tro, at det er begyndt at gå bedre, fordi der kommer færre flygtninge end tidligere.

»Det er ikke ved at drive over. Tværtimod,« siger han.

Fem millioner mennesker er lukket inde i enklaver i Syrien, hvor det er svært at få den nødhjælp, som de er afhængige af, frem til dem.

Der er andre fem millioner flygtninge i Syriens nabolande, der kæmper hårdt for at blive ved med at klare presset.

»Vi må hjælpe så massivt, at vi kan overbevise lande som Jordan og Libanon om, at med den hjælp, de får, vil de ende op bedre og stærkere end ellers,« siger Andreas Kamm.

»Ellers er det svært at overbevise dem om, at de skal lægge ryg til denne udfordring. Så der skal mange penge på bordet,« siger han.

EU og FN er medværter for donorkonferencen, der startede tirsdag med fokus på den humanitære situation i Syrien.

Ministre fra over 70 lande kommer onsdag til Bruxelles, hvor der så skal penge på bordet til hjælp for de krigsramte syrere og regionen.

På en tilsvarende donorkonference i London i februar sidste år blev der rejst et rekordhøjt beløb på 10 milliarder dollar (knap 70 milliarder kroner).

Men Andreas Kamm forudser, at der også bliver behov for donorkonferencer i både 2018, 2019 og 2020.

»Det er svært at være optimist på den korte bane. Krisen i Syrien er langt fra forbi,« siger flygtningechefen.

»Det er en langsigtet indsats, der skal til. Det er kæmpe, kæmpe udfordringer,« siger han.

Andreas Kamm glæder sig dog over, at det er lykkedes at rejse mange penge til at hjælpe for, og at i alt en million syriske børn nu er kommet i skole i Jordan, Libanon og Tyrkiet.

»Men der er stadig en halv million børn, der ikke går i skole,« siger han.

Dansk Flygtningehjælp har flere projekter i Syrien. Det omfatter blandt andet nødhjælp, videreuddannelse og hjælp til genopbygning af skoler.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.