Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flygtet nordkoreansk soldat havde 27 centimeter lang orm i maven

Parasitter og orme fundet i maven på en flygtet nordkoreansk soldat vidner om fejlernærings- og hygiejneproblemerne i landet.

Kirurgen Lee Cook-jong fortæller om fundet i den nordkoreanske soldats mave.
Kirurgen Lee Cook-jong fortæller om fundet i den nordkoreanske soldats mave.

En såret soldat, der flygtede fra Nord- til Sydkorea, havde snesevis af parasitter og orme i maven. Parasitterne og ormene er et billede på de problemer med fejlernæring, som Nordkorea har været plaget af i årtier.

Det skriver blandt andre Reuters.

Soldaten blev fløjet til hospitalet i helikopter og opereret med det samme. Han er i midten af tyverne og flygtede til Sydkorea i en kugleregn fra nordkoreanske soldater. Han blev blandt andet ramt i armhulen, knæet og ballerne. Han fik opreret fem kugler ud af kroppen og er stadig i kritisk tilstand.

En af parasitterne var 27 centimer lang, og kirurgen  Lee Cook-jong har aldig set noget lignende.

»I min mere end tyve år lange karriere har jeg kun set noget tilsvarende i en lærebog,« sagde Lee Cook-jong, da han præsenterede parasitterne på et hospital i Suwon i Sydkorea.

For 50 år siden var parasitterne almindelige i Sydkorea, men de er udryddet i dag som et resultat af landets økonomiske vækst og højnede levestandard, fortalte kirurgen.

Der var også majs i maven på soldaten, hvilket er blevet mere udbredt i Nordkorea, fordi det er billigere end ris.

The Guardian skriver, at Nordkoreas helbredsmæssige problemer også skyldes, at landet i løbet af 90'erne stoppede med distribuere kunstgødning, så landmændene i stedet har været tvunget til at bruge menneskelig afføring som gødning.

I følge World Food Programme er hver fjerde nordkoreanske barn mellem fem måneder og fem år, de er i kontakt med, underernæret. I følge dem er hovedproblemet i den nordkoreanske ernæring, at kosten er ensformig og mangler fedt og protein.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.