Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fly-parade slutter britisk fejring af dronning Elizabeth

Det britiske flyvevåben gav den sidste opvisning i den officielle fejring af den britiske regent.

Dronning Elizabeths grønne hat og kjole fik ifølge nyhedsbureauet AFP flere brugere på de sociale medier til at mindes frøen Kermit fra The Muppet Show. Scanpix/Oli Scarff
Dronning Elizabeths grønne hat og kjole fik ifølge nyhedsbureauet AFP flere brugere på de sociale medier til at mindes frøen Kermit fra The Muppet Show. Scanpix/Oli Scarff

London. Med en smilende regent som tilskuer kronede det britiske flyvevåben lørdag den officielle fejring af den britiske dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.

Flyvevåbnet brugte både moderne og historiske fly i en opvisning for både kongefamilien og de mange tilskuere, der var mødt frem foran Buckingham Palace og langs The Mall.

Blandt de historiske fly, som det britiske flyvevåben viste frem, var blandt andet den legendariske Spitfire, der blandt andet er kendt for sin fremtrædende rolle i The Royal Air Forces indsats under Anden Verdenskrig.

Forud for den flyvende parade, havde det kongelige britiske artilleri affyret 41 skud fra Hyde Park i en salut til regenten.

Både artilleriskuddene og overflyvningen er en del af den traditionelle militærparade "Trooping the Colour", der er en del af den officielle fejring af den britiske regent.

I år deltog 1500 uniformerede medlemmer og 300 heste fra den britisk hær i lørdagens parade.

Den officielle fejring sker ikke på selve dronningens fødselsdag. Dronningen er født i slutningen af april, men da tidligere regenter hellere ville fejres af folket om sommeren, er det en tradition, at der foregår en officiel fejring på en lørdag i juni. Den tradition rækker 250 år tilbage.

Hele kongehuset var repræsenteret på Buckingham Palaces balkon inklusiv prins William og hans hustru Kate med deres børn George og Charlotte.

Den nu tre år gamle George pegede og vinkede med begejstring mod de larmede fly, der fløj over Buckingham Palace, mens hans et-årige lillesøster, der sad på sin mors arm, holdt sig for ørerne.

De små royale familiemedlemmer overstrålede dog ikke "fødselsdagsbarnet", der med sin grønne hat og kjole stjal opmærksomheden både blandt tilskuerne, tv-seerne og på de sociale medier.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.