Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Florida strammer våbenlov efter massakre på skole

Senatet i Florida stemmer for at hæve minimumsalderen for køb af rifler til 21 år efter skoleskyderi.

Semi-automatiske AR-15 rifler. En sådan riffel blev brugt ved skoleskyderier på Majory Stoneman Douglas High Schooll, hvor 17 mennesker blev dræb. Nu vil Florida stramme delstatens våbenlovgivning.
Semi-automatiske AR-15 rifler. En sådan riffel blev brugt ved skoleskyderier på Majory Stoneman Douglas High Schooll, hvor 17 mennesker blev dræb. Nu vil Florida stramme delstatens våbenlovgivning.

Tallahassee. Et flertal i Floridas senat har mandag stemt for at stramme våbenlovgivningen, skriver det politiske netmedie The Hill.

Loven er en reaktion på et skyderi 14. februar på en high school i byen Parkland, hvor 17 personer blev dræbt. Den formodede gerningsmand, en 19-årig mand, er anholdt.

Loven er nu sendt videre til delstatens anden lovgivende forsamling.

Ifølge avisen Miami Herald ventes forslaget at blive godkendt inden 9. marts. Derefter skal Floridas guvernør sætte sin underskrift på den, før loven træder i kraft.

20 af senatets medlemmer stemte for forslaget, mens 18 stemte imod.

Minimumsalderen i Florida for køb af rifler sættes ifølge nyhedsbureauet Reuters op til 21 år fra 18 år. Desuden indføres der en "venteperiode" på tre dage for køb af våben.

Manden, der er sigtet for skoleskyderiet, var ifølge myndighederne 18 år, da han legalt købte den halvautomatiske AR-15-riffel, der blev brugt i massakren.

De demokratiske senatorer er ifølge nyhedsbureauet AP dog utilfredse med, at et forbud mod såkaldte angrebsrifler og magasiner med plads til flere end ti kugler, ikke er del af loven.

Skoleskyderiet for tre uger siden har udløst fornyet debat om den amerikanske våbenlov.

Flere af de overlevende studerende har rettet deres vrede mod USA's præsident, Donald Trump.

De vil have ham og andre højtstående politikere til at reformere våbenlove for at nedbringe den dødelige vold.

- Nu er det på tide at gøre noget ved det, for det er ikke noget, der bare skal fejes ind under gulvtæppet, sagde Emma Gonzalez, en af eleverne på skolen i Parkland, Florida, til tv-stationen NBC.

Donald Trump mødtes ugen efter skyderiet med nogle af eleverne fra skolen i Florida.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.