Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Florida lukker orkanramt plejehjem efter otte dødsfald

Otte beboere er angiveligt døde på grund af varme, efter at klimaanlægget på plejehjemmet gik i stykker.

Plejehjemmet Hollywood Hills Rehabilitation Center har kun haft meget begrænset eller slet ingen aircondition, efter meget af strømmen til bygningen gik, da Irma ramte Florida søndag.
Plejehjemmet Hollywood Hills Rehabilitation Center har kun haft meget begrænset eller slet ingen aircondition, efter meget af strømmen til bygningen gik, da Irma ramte Florida søndag.

Sundhedsmyndighederne i den amerikanske delstat Florida har beordret plejehjemmet Hollywood Hills Rehabilitation Center nord for Miami midlertidigt lukket.

Det sker, efter at otte beboere på plejehjemmet er døde som følge af konsekvenser af orkanen Irmas hærgen.

De otte plejehjemsbeboere er tilsyneladende døde på grund af varme, efter at klimaanlægget på plejehjemmet gik i stykker.

Onsdag blev flere end 140 beboere evakueret fra plejehjemmet, efter at sundhedspersonale fra et nærliggende hospital kunne konstatere, at mange af beboerne var dehydrerede og led af vejrtrækningsproblemer på grund af varmen.

Plejehjemmet har kun haft meget begrænset eller slet ingen aircondition, efter meget af strømmen til bygningen gik, da Irma ramte Florida søndag.

Embedsmænd fortæller, at der var ekstremt varmt på plejehjemmet, og at personalet forgæves forsøgte at nedbringe temperaturen med blæsere og transportable køleenheder.

Plejehjemmet er nu blevet midlertidigt suspenderet fra det offentlige program Medicaid, der giver sundhedsforsikring til familier og personer med begrænsede ressourcer.

Samtidig har politiet afspærret bygningen, ligesom at der er blevet indledt en undersøgelse af de otte dødsfald.

Med de otte plejehjemsbeboere har 31 mennesker i Florida mistet livet som følge af orkanen Irma. Andre syv er døde i de nærliggende delstater Georgia og South Carolina, mens 43 mennesker er døde i Caribien.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.