Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Florida bekæmper Zika-virus ved at slippe tusindvis af bakterie-inficerede myg løs

Tusindvis af myg er blevet inficeret med en bakterie, som får dem til at stoppe med at reproducere sig. De er nu sluppet løs i Florida for at forhindre udbrud af Zika- og andre sygdomme, som myg overfører.

Stock Island ligger sydvest for Miami, hvor Aedes aegypti-myggen er beskyldt for at have spredt Zika-virus sidste år.

Flere end 20.000 hanmyg af typen Aedes aegypti er blevet sluppet ud på Stock Island i Florida, skriver avisen The Independent.

Det er den slags »feber«-myg, der kan sprede sygdomme som denguefeber, gul feber og Zika-virus, som har ført til fosterskader i blandt andet Brasilien.

Selv om det kan lyde ulogisk, er der en god forklaring. Myggene er blevet manuelt injiceret med den såkaldre »Wolbachia«-bakterie. Når de inficerede hanmyg parrer sig med hunmyggene, kan æggene, de producerer, ikke udklækkes.

Bliver pustet ud

Myggene bliver fløjet ind i kartonrør magen til dem, man bruger i toiletruller. Forskerne sætter myggene fri ved at blæse ind i røret, skriver the Independent.

Hidtil har der været 5.238 tilfælde af Zika i USA, blandt andet i Florida og Texas, oplyser »Centre for Disease Control and Prevention«, (CDC). Langt de fleste er dog blevet smittet på rejser. Kun cirka 300 har oplyst, at de er smittet i USA.

Stock Island ligger sydvest for Miami, hvor Aedes aegypti-myggen er beskyldt for at have spredt Zika-virus sidste år.

Nyt værktøj i kampen

Forskernes håb er, at de efter 12 ugers forsøg på Stock Island kan reducere eller helt eliminere den kvindelige myggepopulation.

»Hvis forsøget bliver vellykket, kan det betyde tilgængelighed af ​​et nyt værktøj i kampen mod Aedes aegypti-myggen ikke kun vores distrikt, men for myggekontroldistrikter rundt om i landet,« siger en af forskerne bag Andrea Leal til CNN.

Den amerikanske fødevare- og narkotikastyrelse godkendte oprindeligt et forsøg i et boligområde i nærheden af ​​Key West, da man ikke mente, at idet testen ville påvirke miljøet væsentligt. På grund af protester fra aktivister og beboere var man imidlertid nødsaget til at finde en ny location, skriver Independent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.