Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere medier udelukket fra pressemøde i Det Hvide Hus: »Der er aldrig sket noget lignende«

CNN, New York Times og Los Angeles Times blev fredag forment adgang til pressemøde i Det Hvide Hus.

Journalister forlader pressebriefing i Det Hvide Hus, efter reportere fra flere store nyhedsmedier var blevet udelukket fra seancen.
Journalister forlader pressebriefing i Det Hvide Hus, efter reportere fra flere store nyhedsmedier var blevet udelukket fra seancen.

CNN, New York Times, Los Angeles Times og flere andre nyhedsorganisationer blev fredag forment adgang til et pressemøde i Det Hvide Hus, rapporterer CNN.

Det var pressechefen for Det Hvide Hus, Sean Spicer, som holdt et uformelt pressemøde.

»Der er aldrig sket noget lignende i alle de år, hvor vi har dækket mange forskellige regeringer. Vi protesterer kraftigt mod, at The New York Times og andre medier udelukkes,« skriver chefredaktøren for The New York Times, Dean Baquet, på avisens hjemmeside.

Andre medier var blevet håndplukket til at deltage i pressemødet - blandt andre NBC, ABC, CBS, Fox News og Washington Times.

Blandt de øvrige medier, der var blevet udelukket, var repræsentanter for netmedierne Politico og Buzzfeed.

Nyhedsbureauet AP og nyhedsmagasinet Time boykottede pressemødet.

I en kortfattet erklæring forsvarer en talskvinde for Trump-administrationen hændelsen. Hun og siger, at pressemødet var arrangeret med pool-ordninger, hvor et repræsentativt udvalg af medierne deltager, og hvor alle vil blive opdateret senere.

Et arrangement med pool-ordninger har dog normalt kun en repræsentant for tv og en fra trykte medier, hvorimod der deltog fem store tv-stationer i pressemødet med Spicer.

CNN har også protesteret over forløbet.

»Dette er en uacceptabel udvikling for Trumps administration. Det er øjensynligt sådan, at de gør gengæld, hvis man rapporterer om kendsgerninger, som de ikke bryder sig om. Vi bliver ved med at rapportere desuagtet,« hedder det i en erklæring fra CNN.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.