Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere kvinder anmelder Köln-overgreb

Politiet i Köln modtager dagligt henvendelser fra kvinder, der vil anmelde seksuelle krænkelser på domkirkepladsen. Tyske politikere vil have en undersøgelseskommission.

I Köln strides lokalpolitikere over det langsommelige opklaringsarbejde, der indtil videre har resulteret i mistanker mod 21 navngivne personer, hvoraf otte sidder varetægtsfængslet. Som den eneste mistænkte for seksuelle krænkelser anholdt tysk politi i weekenden en 26-årig algerisk mand.
I Köln strides lokalpolitikere over det langsommelige opklaringsarbejde, der indtil videre har resulteret i mistanker mod 21 navngivne personer, hvoraf otte sidder varetægtsfængslet. Som den eneste mistænkte for seksuelle krænkelser anholdt tysk politi i weekenden en 26-årig algerisk mand.

BERLIN: Efter nytårsnatten i Köln, hvor grupper af især nordafrikanske mænd seksuelt forulempede og bestjal flere hundrede kvinder, melder Kölns politi fortsat om nye henvendelser fra kvindelige ofre.

Tirsdag oplyste statsadvokaten i Köln, Ulrich Bremer, at antallet af anmeldelser er steget til 809. I alt har 521 personer henvendt sig for at anmelde seksuelle krænkelser, herunder tre voldtægter.

I mellemtiden strides lokalpolitikere over det langsommelige opklaringsarbejde, der indtil videre har resulteret i mistanker mod 21 navngivne personer, hvoraf otte sidder varetægtsfængslet. Som den eneste mistænkte for seksuelle krænkelser anholdt tysk politi i weekenden en 26-årig algerisk mand.

Manden, der skal føre an i opklaringsarbejdet, bliver Jürgen Mathies, der tirsdag blev præsenteret som ny politichef i Köln. Tidligere på måneden blev Wolfgang Albers tvunget til at gå af efter modstridende meldinger om omfanget af nytårsovergrebene. Jürgen Mathies har siden 2007 været leder af den centrale politimyndighed i Nordrhein-Westfalen.

»Vi må genvinde borgernes tålmodighed. Derfor er det også nødvendigt med en omstrukturering af politimyndigheden,« udtalte indenrigsminister Ralf Jäger som begrundelsen for udnævnelsen af Jürgen Mathies.

Samtidig har FDP og CDU-fraktionerne i delstatsparlamentet i Nordrhein-Westfalen besluttet at presse på for en undersøgelseskommission, der skal komme til bunds i nytårsnattens forløb. Blandt andet skal eksperter søge at få klarhed over, hvordan en stor gruppe af mænd tilsyneladende ugeneret kunne forulempe, bestjæle og angribe kvinder uden politiets mellemkomst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.