Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere klager over New Yorks betjente

Der er blevet indgivet et rekordstort antal klager over politiet i New York og udbetalt mere erstatning end tidligere, viser en ny rapport.

Der er kommet rekordstort antal klager over politiet i New York.
Der er kommet rekordstort antal klager over politiet i New York.

USA: New Yorks berømte politikorps, NYPD, har fra juli 2010 til juli 2011 modtaget et rekordstort antal klager fra de amerikanske borgere, viser en rapport, der bliver offentliggjort torsdag, skriver Reuters.

Ikke færre end 8.882 klager blev der i perioden indgivet mod NYPD i forhold til den tidligere rekord på 8.110 fra året før, oplyser John Liu fra New Yorks borgmesterkontor.

Ifølge rapporten har man desuden opgjort det samlede erstatningsbeløb i forbindelse med retssager, der involverer betjente fra NYPD, til mere end 185 millioner dollars, svarende til næsten 1,05 milliarder kroner. Det er en stigning på 35 procent, konkluderer John Liu, der samtidig opfordrer til, at storbyen fremover skal gøre mere for at »spore« betjente, der er involveret i klagesager.

- New York bør udforske mulighederne for at lave statistik på betjente, der er nævnt i forbindelse med erstatnings- og klagesager, oplyser John Liu ifølge Reuters.

Det samlede antal klager tæller ikke klager indgivet i forbindelse med protester og anholdelser i Wall Street i september 2011, og stigningen kan dermed ikke forklares af det relativt store antal anholdelser i den sammenhæng.

Foruden klager over NYPD har newyorkerne også været flittige til anmelde materielle skader forårsaget af vejret, herunder hovedsageligt på grund af alvorlige snestorme i slutningen af 2010. Her har der været en stigning på 61 procent i antallet af anmeldelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.