Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere end 20 flygtninge har mistet livet i nye skibsforlis i Middelhavet

Mindst 20 personer har mistet livet ved endnu et skibsforlis i Middelhavet, skriver nyhedsbureauet AP ifølge FOX.

Flygtninge ankommer på et kæntret skib til Rhodos i Grækenland.
Flygtninge ankommer på et kæntret skib til Rhodos i Grækenland.

ITALIEN: Flere end 20 personer har mandag mistet livet ved tre nye skibsforlis i Middelhavet, skriver nyhedsbureauet AP ifølge flere udenlandske medier.

Den største af bådene har angiveligt flere end 300 mennesker om bord, oplyser Den Internationale Organisation for Migration. Ved den ulykke meldes 20 omkommet, men dødstallet frygtes at stige i takt med, at redningsarbejdet skrider frem.

Ved en anden bådulykke mandag har mindst tre mennesker, deriblandt et barn, mistet livet, da en båd med over 80 migranter kæntrede ud for den græske ø Rhodos i Det Ægæiske Hav. Det oplyser den græske kystvagt til nyhedsbureauet Reuters.

Den Internationale Organisation for Migration har endnu ikke oplyst detaljer om det tredje forlis.

Over 650 bådflygtninge druknede i weekenden i Middelhavet. Katastrofen skete, da et portugisisk handelsskib nærmede sig sent lørdag aften. De op mod 700 flygtninge i den lille båd prøvede alle at komme tæt på handelsskibet, symbolet på en mulig redning fra det enorme hav og den farefulde tur fra Nordafrika til Europa.

I sidste uge omkom 450.

Sidste år mistede 3.279 bådflygtninge ifølge den internationale flygtningeorganisation IOM livet i Middelhavet. I alt menes 1.500 kvinder, mænd og børn at være omkommet i de første fire måneder i år. Antallet i samme periode sidste år var 96. Tallene, herunder katastrofen i weekenden, er bekræftet af Den Internationale Organisation for Migration (IOM) og FNs Flygtningekommissariat, UNHCR.

De europæiske landes ledere har mandag holdt møde om netop de mange skibsforlis i farvandet, der skiller Europa og Afrika. EU-landene har samstemmigt meldt ud, at noget må gøres efter weekendens tragedie. Men det står endnu ikke klart, hvad lederne kan blive enige om.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.