Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere end 1.000 immigranter reddet på et døgn

Italienske skibe i stor redningsaktion for at redde ombordværende på overfyldte både fra Afrika.

ITALIEN: Italienske kystvagtskibe har i det seneste døgn reddet flere end 1.000 immigranter og flygtninge fra tætpakkede småbåde ud for Sicilien.

Ifølge Reuters fik helikoptere øje på fire overfyldte både, der havde store vanskeligheder ved at holde sig flydende ud for kysten på det Sydlige Sicilien, hvorefter der blev sendt redningsskibe ud for at bjærge de ombordværende.

De fire både havde transporteret ikke færre end 823 mænd kvinder og børn fra en række afrikanske lande samt fra Pakistan og Irak.

Samtidig med redningen af de fire både, blev 233 ombordværende på endnu en overfyldt båd reddet ud for den sicilianske havneby Siracusa på øens østkyst.

Også i dette tilfælde kom de ombordværende fra lande som Eritrea, Nigeria, Zambia, Somalia, Mali og Pakistan.

Siden de fatale forlis i oktober ved den italienske ø Lampedusa, hvor 366 eritreanere druknede, har den italienske flåde iværksat en stor operation for at undgå en gentagelse. Den opfatter foruden tilstedeværelsen af flådefartøjer og et hospitalsskib i Middelhavet også indsættelse af helikoptere og ubemandede fly, såkaldte droner til at overvåge havet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.