Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere dræbt i kampe i palæstinensisk flygtningelejr

Der er udbrudt kampe mellem stridende palæstinensiske grupper i flygtningelejr i Libanon.

der er udbrudt kampe i flygtningelejren Ain al-Hilweh i det sydlige Libanon, hvor en ekstremistiske islamistisk fraktion ikke vil lade sig tøjle af en ny sikkerhedsstyrke. (Arkiv) Scanpix/Mahmoud Zayyat
der er udbrudt kampe i flygtningelejren Ain al-Hilweh i det sydlige Libanon, hvor en ekstremistiske islamistisk fraktion ikke vil lade sig tøjle af en ny sikkerhedsstyrke. (Arkiv) Scanpix/Mahmoud Zayyat

Blodet flyder i en flygtningelejr i Libanon, hvor palæstinensiske militser er kommet i kamp med hinanden.

Lokale lægekilder siger, at to mennesker er dræbt og 21 såret.

Kampene begyndte fredag aften og er fortsat lørdag.

Det er den store sydlibanesiske flygtningelejr Ain al-Hilweh, der er ramt af kampene.

En kilde fra den store fraktion Fatah siger, at kampene er opstået i forbindelse med introduktionen af en ny sikkerhedsstyrke i lejren.

Styrken består af medlemmer af flere fraktioner, men ikke alle i lejren accepterer styrken.

- Den blev beskudt fra et kvarter, der er under indflydelse af ekstremistiske islamistiske grupper, der er imod den nye sikkerhedsstyrke og sikkerhedsplan, siger kilden fra Fatah.

Ifølge oplysningerne kræver islamisterne, at den nye styrke holder sig ude af det område, som de kontrollerer. Men det accepterer styrken ikke.

- Sikkerhedsstyrken vil nu blive udstationeret i hele lejren for at skabe sikkerhed, og der er ikke andre løsninger, citerer Libanons nationale nyhedsbureau en kommandant i Fatah for at sige.

En journalist fra det franske nyhedsbureau AFP siger, at kampene lørdag foregik i smalle gader i lejren, og der blev brugt både maskinpistoler og skudt med granater.

En kilde i nabolaget Tireh i lejren siger, at kampene har udløst brande i mindst syv huse.

Der er flere familier, som ikke kan komme væk på grund af skyderier.

Ain al-Hilweh er en af de ældste flygtningelejre for palæstinensere. Den blev oprettet efter 1948, da staten Israel blev udråbt, og arabere flygtede mod nord til det sydlige Libanon fra den nye stat.

Lejren ligger nær Sidon.

Det er palæstinensere, der opretholder sikkerhed og justits i flygtningelejren, men uden for er den libanesiske hær udstationeret.

Lørdag afspærrede hæren den hovedvej, der fører til Ain al-Hilweh.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.