Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere briter søger om at blive svenske statsborgere

Siden briterne stemte sig ud af EU i torsdags, har et stigende antal briter søgt om svensk statsborgerskab.

De svenske immigrationsmyndigheder konstaterer, at et stigende antal briter har søgt om at blive svenske statsborgere efter afstemningen i torsdags, hvor et flertal af briterne stemte for, at Storbritannien melder sig ud af EU. Free/Colourbox
De svenske immigrationsmyndigheder konstaterer, at et stigende antal briter har søgt om at blive svenske statsborgere efter afstemningen i torsdags, hvor et flertal af briterne stemte for, at Storbritannien melder sig ud af EU. Free/Colourbox

Stockholm. Oven på briternes nej til fortsat medlemskab af EU konstaterer de svenske immigrationsmyndigheder en stigning i antallet af briter, der har søgt om at blive svenske statsborgere.

Det rapporterer Sveriges Radio.

Fra fredag, hvor resultatet af afstemningen forelå, og frem til søndag modtog de svenske immigrationsmyndigheder, Migrationsverket, 104 ansøgninger om svensk statsborgerskab fra britiske borgere.

Samlet for hele sidste uge, hvor afstemningen fandt sted, havde 129 briter søgt om statsborgerskab i Sverige.

- Det er rekord for en uge, men det er for tidligt at sige, om det er en tendens, som kommer til at fortsætte, siger Annette Grafen Silander, chef for statsborgerskabsenheden ved Migrationsverket.

Normalt ligger antallet af den slags ansøgninger fra briter i Sverige på omkring 20 ansøgninger om ugen.

Gavin Maycroft har boet i Sverige i ni år og er en af de briter, der har overvejet at søge om svensk statsborgerskab.

- For det første ønsker jeg at forblive i EU, og for det andet er jeg meget glad for Sverige, siger han til Sveriges Radio.

- Jeg føler mig ganske enkelt mere europæisk end britisk, siger han.

Også Irland har oplevet en stigende interesse blandt briter for dobbelt statsborgerskab.

Britiske medier har tidligere beskrevet, hvordan briter forud for EU-afstemningen har søgt om dobbelt statsborgerskab i Irland.

Ifølge avisen Guardian viser tal fra det irske udenrigsministerium en markant stigning i antallet af briter, der på baggrund af deres herkomst har søgt om et irsk pas.

Irland tilbyder automatisk statsborgerskab til enhver med en irsk forælder uanset hvor, de er født. Også børnebørn til en irsk bedsteforælder og endda oldebørn til en irer har mulighed for at opnå statsborgerskab.

Guardian vurderer, at seks millioner briter har en irsk født bedsteforælder og dermed ret til statsborgerskab på den grønne ø.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.