Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flådeofficer i USA er fængslet for mistanke om spionage

En talsmand i Det Hvide Hus fortæller, at en flådeofficer sidder varetægtsfængslet og anklages for spionage.

En amerikansk flådeofficer er blevet varetægtsfængslet på baggrund af en mistanke om spionage, oplyser en talsmand i Det Hvide Hus.

Officeren tilbageholdes i et militærfængsel i delstaten Virginia, siger talsmand Josh Earnest.

Talsmanden vil ikke svare på, hvad der ligger til grund for anklagen. Han henviser til den relevante styrelse under forsvarsministeriet.

Nyhedsbureauet Reuters skrev søndag, at en flådeofficer med adgang til følsomme efterretninger er anklaget for at have overdraget statshemmeligheder, muligvis til Kina og Taiwan.

Officeren er født i Taiwan, og han er senere blevet amerikansk statsborger ifølge en artikel fra 2008 om den pågældende officer i den amerikanske flådes fagblad.

Her beskrives det, hvordan flådeofficeren forlod Taiwan som 14-årig for at tage med sin familie til USA.

I bladet portrætteres den pågældende officer positivt, og han udtaler sig varmt om USA.

- Jeg har altid drømt om at komme til USA - det forjættede land. Jeg voksede op i den tro, at alle veje i USA førte til Disneyland, sagde flådeofficeren i 2008.

Et anklageskrift fra den amerikanske flåde beskylder officeren for to gange at have videregivet fortrolige oplysninger.

Desuden har han ifølge skriftet forsøgt at videregive oplysninger yderligere tre gange uden held, men til gengæld havde officeren "viden om, at det ville være til en fremmed nations fordel," står der i skriftet.

Ifølge Reuters' oplysninger blev den anklagede flådeofficer pågrebet i en lufthavn på Hawaii i sensommeren 2015. Det skete formentlig i sidste øjeblik, inden at han forlod USA. Han nåede at tjene 17 år i flåden.

Talsmand Lu Kang fra det kinesiske udenrigsministerium siger til Reuters, at han ikke kender til detaljerne i sagen.

På samme måde har Taiwans forsvarsministerium oplyst, at de ikke kender til sagen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.