Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansafgrunden deler fortsat partierne

Faren for at falde ud over den finanspolitiske afgrund er overhængende, men Demokraterne og Republikanerne i den amerikanske kongres står stadig langt fra hinanden.

Der forhandles intensivt i den amerikanske kongres i Washington, hvor alle parter er enige om, at USA ikke må ryge ud over den finanspolitiske afgrund.

Men selv om den amerikanske økonomi nu står med tåspidserne ude over kanten, er forhandlerne i Senatet og Repræsentanternes Hus stadig langt fra at nå en aftale. Det erkender både Demokraterne og Republikanerne.

Ifølge Reuters siger formanden for det demokratiske flertal i Senatet, Harry Reid, at han ikke er i stand til at komme med et modtilbud til det seneste republikanske kompromisforslag om at undgå de automatiske skattelettelser, der træder i kraft ved årsskiftet.

- Jeg har haft en række samtaler med præsidenten, og på nuværende tidspunkt kan vi ikke give et modtilbud, sagde Reid under en debat i Senatet søndag.

- Jeg synes, at den republikanske leder (senator Mitch McConnell, red) har vist stor tillid. Sagen er bare den, at vi står langt fra hinanden på nogle meget afgørende områder, konstaterer den demokratiske senator.

Ifølge Mitch McConnell er der ikke en enkelt, altoverskyggende problemstilling, der skiller parterne ad.

Tidligere på dagen erklærede en anden ledende republikansk senator, Lindsey Graham, at en aftale er nært forestående og at præsident Obama har »vundet« i den forstand, at Republikanerne bøjer sig og accepterer skatteforhøjelser til de rigeste amerikanere.

I et interview med TV-stationen NBC siger præsidenten, at det er netop Republikanernes insisteren på at afvise skatteforhøjelser til de rigeste, der står i vejen for en aftale.

1. januar udløber en række skattelettelser fra præsident Bushs tid, og hvis der ikke gøres noget, trækkes der 600 milliarder dollars ud af den i forvejen pressede amerikanske økonomi. Demokraterne mener, at den øgede beskatning af de højeste indkomster bør stå ved magt, mens Republikanerne mener, at alle indkomstgrupper bør gå fri.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.