Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Filmstjerne opgiver sit franske pas

Gérard Dépardieu føler sig så trådt på af den franske regering, at han vil opgive sit franske statsborgerskab og flytte til Belgien - i skattely vel at mærke.

Gerard Depardieu.
Gerard Depardieu.

En ny tendens har spredt sig i de velhavende kredse i Frankrig som følge af præsident François Hollandes millionærskat: Kvit dit franske statsborgerskab og tag millionerne med til Belgien.

Den seneste i rækken er skuespilleren Gérard Dépardieu, der er kendt for sine filmroller i »Historien om Martin Guerre« og »Cyrano de Bergerac«.

For nylig luftede han tanken om at kvitte sit franske pas, så han ikke ligesom øvrige personer med aktiver på over 9,5 millioner kroner skulle betale 75 procent i skat over en toårig periode, og det gik ikke medierne og politikerne overhørigt. Senest er Dépardieu blevet kaldt »ynkelig« af Frankrigs premierminister, Jean-Marc Ayrault, og det har skuespilleren taget så ilde op, at han har skrevet et åbent brev til premierministeren, hvori han gør det klart, at han vil forlade landet.

- Jeg beder ikke om at blive værdsat. Men man kunne i det mindste vise mig respekt. Blandt dem, der har forladt Frankrig, er ingen blevet så fornærmet som jeg, skriver Dépardieu, der understreger, at han gennem sin lange karriere har betalt over 145 millioner euro, svarende til 1,1 milliard kroner, i skat.

Borgmesteren i den belgiske landsby Néchin blot få minutters kørsel fra grænsen til Frankrig har for nylig bekræftet, at den rige franskmand snart slutter sig til de cirka 2.800 franskmænd i Néchin og omegn. Franske medier mistænker flere velhavende franskmænd for at være på flugt fra millionærskatten, der ikke findes i nabolandet Belgien, og skriver, at Storbritannien, Schweiz og Belgien er populære destinationer.

Tidligere på året kom det frem, at Frankrigs rigeste mand, Bernard Arnault, havde søgt om belgisk statsborgerskab for at beskytte sin formue på 32 milliarder euro, der gør ham til den fjerderigeste mand i verden.

Det kostede ham blandt andet en forside på Frankrigs største centrum-venstreavis Libération, der bragte overskriften »Casse-toi riche con!« (»Skrid med dig, rige svin!«, red.).

Arnault understregede senere, at han fortsat vil betale skat i Frankrig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.