Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Filmredaktør: Cannes stiller med et meget skarpt felt

Med navne som Todd Haynes og Michael Haneke er der lagt op til en spændende filmfestival, mener Kim Skotte.

Den franske filmfestival i Cannes løber af stablen fra 17. til 28. maj og kan i år fejre 70-års jubilæum. Free/Colourbox.com
Den franske filmfestival i Cannes løber af stablen fra 17. til 28. maj og kan i år fejre 70-års jubilæum. Free/Colourbox.com

Der er lagt op til hård konkurrence blandt de 18 film, der er udvalgt til hovedkonkurrencen ved dette års filmfestival i Cannes.

Sådan lyder vurderingen fra filmredaktør hos Politiken Kim Skotte.

- Mange af de største navne er instruktører, man stadig kan forvente er i deres bedste alder. Det ser ret skarpt ud, siger han og peger på navne som Todd Haynes og Michael Haneke.

Kim Skotte bemærker, at feltet ikke er overbefolket med store, tunge navne, men at alle instruktørerne alligevel er forholdsvis etablerede.

- Cannes Filmfestival er så selvbevidst, at det er sjældent, at der er mange helt ukendte navne i hovedkonkurrencen, siger han.

Kim Skotte peger også på, at feltet er spredt nogenlunde geografisk ud, selv om Skandinavien ikke er repræsenteret i hovedkonkurrencen, som han havde håbet på.

- Der havde jeg sat næsen kraftigt op efter Ruben Östlund fra Sverige og Joachim Trier fra Norge, der begge er Cannes-darlings og begge er parate med nye film.

- Det er lidt overraskende, at ingen af dem er kommet med, siger han.

Det ville dog ikke undre Kim Skotte, hvis der bliver udtaget flere navne til hovedkonkurrencen senere hen.

- 18 navne er lige i underkanten, og det er mere sandsynligt, at det lander på omkring 20 film. Så mon ikke der kommer en film eller to mere på, siger han.

At Danmark ikke bliver repræsenteret i hovedkonkurrencen i år, overrasker ikke Kim Skotte.

- Umiddelbart var der ikke så mange film, der virkede helt oplagte til Cannes, siger han.

Danmark vil dog være repræsenteret i kategorien kortfilm.

Her har den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel fået udtaget sin kortfilm "A Drowning Man".

Og Mahdi Fleifels chance for at løbe med sejren er ikke helt ringe ifølge Kim Skotte.

- Eftersom Mahdi Fleifel ikke er et ubeskrevet blad, så har han fine chancer, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.