Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fidel Castro gør dødsrygter til skamme

Den tidligere præsident på Cuba har brudt flere måneders pause fra offentligheden. Dermed sender flere kilder ham på afstand af rygterne om hans død.

Venezuelas forhenværende vicepræsident Elias Jaua viser et helt friskt billede af ham selv i selskab med Fidel Castro, som dermed maner alle rygter om sin død til jorden.
Venezuelas forhenværende vicepræsident Elias Jaua viser et helt friskt billede af ham selv i selskab med Fidel Castro, som dermed maner alle rygter om sin død til jorden.

Dødsrygterne om Cubas tidligere præsident Fidel Castro er blevet aflivet. Han er »i live og ved godt helbred«, lyder det fra Venezuelas tidligere vicepræsident, Elias Jaua, som har besøgt den revolutionære leder hen over weekenden.

Billeder fra mødet lørdag med 86-årige Castro viste Jaua frem til reportere søndag, og ifølge Reuters fortalte den tidligere vicepræsident, der nu er kandidat til guvernørposten i staten Miranda i Venezuela, at han sammen med eks-præsidenten tog hen på Havanas berømte Hotel National efter mødet. Her fik Castro en kort snak med hotellets manager, inden han igen forlod selskabet.

Lang tids pause fra offentlighedens søgelys har fået rygterne til at svirre om Castro, og både på blogs og Twitter har man gennem flere uger gættet på, at den revolutionære leder enten var døende eller allerede var død. Men det afviser også hotelmanageren.

- Ja, han var her i går, den samme gamle Fidel med skæg og lyserøde kinder. Han havde det fint, siger Antonio Martinez Rodriquez til Reuters.

Ud over de to forklaringer og billederne fra Jaua har ingen endnu kunnet bekræfte at have set Castro.

Han har, siden han trådte ud af præsidentembedet i 2008, skrevet klummer for statsmediet, men siden midten af juni har der ikke været ord fra Castros hånd. Og de sidste indlæg blev bredt betragtet som så mærkelige, at der blev sat spørgsmålstegn ved hans mentale helbred.

Kun på Twitter har han været aktiv, men det kan ikke tages for gode varer, at det rent faktisk er Castro, der sidder bag tastaturet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.