Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ferguson-betjent ser ud til at slippe for anklager

Ifølge New York Times anbefaler advokater i USAs justitsministerium, at den hvide betjent, der skød den sorte teenager Michael Brown, ikke skal tiltales for at have krænket borgerrettighederne.

Advokater i det amerikanske justitsministerium vil anbefale, at der ikke skal rejses tiltale for krænkelse af borgerrettigheder mod politibetjenten Darren Wilson, der skød og dræbte den ubevæbnede sorte teenager, Michael Brown. Det skriver New York Times.

Den 18-årige Brown blev skudt i august i Ferguson, en forstad til St. Louis i delstaten Missouri.

FBIs efterforskning har ifølge de unavngivne advokater i justitsministeriet ikke fundet nogle beviser, der kan bruges mod betjenten i en sag om krænkelse af borgerrettigheder.

Det er ikke sikkert, at advokaternes anbefaling bliver fulgt, men det er normal praksis - og hvis anbefalingen følges, vil det sætte et endeligt punktum for sagen, som har fået tusindvis af vrede amerikanere til at demonstrere på gaderne - demonstrationer, der flere gange er endt i sammenstød med politiet.

En storjury i Missouri afgjorde i november sidste år, at der ikke skulle rejses tiltale mod betjent Wilson.

Vidner har tidligere fortalt, at den unge Michael Brown havde hænderne over hovedet for at vise, at han ikke ville gøre noget, da det dræbende skud blev affyret mod ham.

Efterforskningen giver dog et mere mudret billede og tyder på, at Brown forsøgte at få fat i Wilsons pistol gennem politibilens vindue, da skuddene blev affyret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.