Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Feministisk moské med kvindelige prædikanter på vej i Norge

Initiativtager med irakiske rødder vil sætte kvinder i centrum i en norsk moské med plads til alle.

Oslo. En aktivist og samfundsdebattør, som også har dannet et uformelt netværk for homoseksuelle muslimer, planlægger at etablere en feministisk moské i Oslo.

Moskéen skal ligge centralt i den norske hovedstad, skriver avisen Vårt Land. Den skal hedde Masjid al-Nisa, der betyder kvindernes moské.

Det er meningen, at kvinder skal kunne lede mænd i bøn. Kvinder og mænd skal bede i samme rum, hvilket af troende kan betragtes som kontroversielt.

Initiativtageren Thee Yezen Al-Obaide er debattør i Norge, og han har i interview betegnet sig selv som moderat muslim.

- Jeg vil starte en feministisk moské, hvor kvinder har lige så meget plads som mænd. Både mænd og kvinder skal kunne lede bønnen, og begge køn skal kunne bede i samme rum side om side, siger Thee Yezen Al-Obaide.

Al-Obaide er født i Iraks hovedstad, Bagdad, i et kristent kvarter.

Gennem organisationen Skeiv Verden har han dannet et uformelt netværk for homoseksuelle muslimer i Norge.

- Moskéen skal være et sted, som er åbent for alle, som føler, at de ikke passer ind i vanlige moskéer. Kvinder, mænd, transseksuelle, homofile, heteroseksuelle. Alle er velkomne, siger Thee Yezen Al-Obaide.

Projektet er i opstartsfasen, siger initiativtageren, som regner med at være i gang inden et år.

- Vi må give kvinderne mikrofonen. De kan snakke for sig selv, siger Al-Obaide.

Sidste fredag har en ny moské i Berlin slået porten op. Her kan kvinder og mænd bede side om side. Initiativtagerne er blevet kritiseret i nogle muslimske miljøer.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.