Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fem mænd dræbte russisk oppositionsleder for kæmpe dusør

Det skulle udløse en dusør på 15 millioner rubler at dræbe Boris Nemtsov, meddeler russisk domstol.

En russisk domstol har fundet fem mænd skyldige i drabet på oppositionslederen Boris Nemtsov i 2015. Reuters/Sergei Karpukhin
En russisk domstol har fundet fem mænd skyldige i drabet på oppositionslederen Boris Nemtsov i 2015. Reuters/Sergei Karpukhin

En russisk domstol har fundet fem mænd skyldige i drabet på oppositionslederen Boris Nemtsov i 2015.

Mændene dræbte ifølge domstolen Nemtsov for at få en lovet dusør på 15 millioner rubler. Det svarer til knap 1,7 millioner danske kroner.

Efter dommen klager den dræbtes advokat over, at man ikke har bragt bagmanden eller bagmændene for retten.

»Vi kan ikke sige, at vi er tilfredse med dommen. I to år har de ikke været i stand til at finde bagmanden i det mest opsigtsvækkende drab i det 21. århundrede,« siger advokat Vadim Prokhorov.

Dmitrij Peskov, som er Putins talsmand, siger, at det er op til efterforskerne og ikke Kreml at beslutte, om sagen skal efterforskes videre.

Nemtsov var præsident Vladimir Putins nærmeste rival, inden han blev skudt og dræbt foran Kreml for to år siden.

De dømte er alle tjetjenere. Tjetjenien er en republik i den russiske føderation.

Beviserne blev læst op af dommeren forleden, og nævningerne trak sig herefter tilbage for at nå frem til en dom.

Efter flere timer meddelte de, at de ikke kunne enes om en enstemmig afgørelse. De udsatte herefter den videre behandling.

Nemtsov blev skudt i Moskva sent om aftenen 27. februar 2015, da han gik tur på en bro over for Kreml.

Oppositionslederen skrev på en rapport om Ruslands rolle i Ukraine, da han blev skudt.

På det tidspunkt var situationen højspændt mellem Rusland og den tidligere sovjetrepublik, hvor separatister støttet af Rusland havde taget kontrollen over regioner i øst.

Nemtsov gik hånd i hånd med sin ukrainske kæreste, da han blev skudt.

Drabet sendte chokbølger gennem oppositionskredse i Rusland. Nemtsovs tilhængere har siden kritiseret politiet for at undlade at undersøge en eventuel forbindelse til tjetjenske topofficerer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.