Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FBI-direktør taler ud for første gang: Jeg får »lidt kvalme« ved tanken om at have påvirket valget

Onsdag forsvarede FBI-direktøren, James B. Comey, over for den amerikanske kongres sin beslutning om at genoptage Hillary Clintons e-mail-sag under den amerikanske valgkamp.

Onsdag stod FBI-direktør James B. Comey for første gang skoleret over for den amerikanske kongres for at kommentere sin beslutning om at informere Kongressen om Hillary Clintons e-mail-sag bare 11 dage før det amerikanske valg i 2016. Det skete til en såkaldt »kongres-høring«.

Det hele sker på baggrund af, at FBI-direktøren 28. oktober 2016 skrev til kongressen for at informere om, at FBI ville genoptage Hillary Clintons e-mail-sag. Fortrolige dokumenter og flere af de omtalte e-mails blev herefter videresendt til det forhenværende medlem af Kongressen Anthony Weiner. Og det var på den baggrund, at han besluttede at informere kongressen. Det skriver CNN.

Under høringen udtalte James B. Comey, at »tanken om, at jeg har påvirket valget, giver mig kvalme«. Men det får ham ikke til at fortryde, hvad han gjorde:

»Det var et hårdt valg, men når jeg ser tilbage, tror jeg stadig på, at det var det rigtige valg.«

Ifølge hans eget udsagn, gjorde han det fordi, han var tvunget til at vælge imellem at sige det eller holde informationer tilbage, som han var i besiddelse af.

Hillary Clinton var ellers tirsdag ude og anklage netop James B. Comey for at være skyld i, at hun tabte præsidentvalget i 2016 til Donald Trump.

»Hvis valget havde været 27. oktober, ville jeg være jeres præsident,« sagde hun i et i et interview med CNNs Christiane Amanpour ved et kvindearrangement i New York.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.