Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FARC erklærer våbenhvile i Colombia

Den colombianske oprørsbevægelse FARC rækker hånden ud til den colombianske regering og erklærer sig parat til en midlertidig våbenhvile.

COLOMBIA: Den colombianske oprørsbevægelse FARC er parat til at indlede en to måneder lang våbenhvile fra tirsdag.

- Denne beslutning, som FARC har truffet, er et afgørende bidrag til at styrke forståelsen mellem parterne, så vi kan nå det mål, som alle colombianere ønsker, siger oprørernes chefforhandler, Ivan Marquez.

Der er tale om den første våbenhvile i mere end et årti, og erklæringen falder sammen med, at FARC i øjeblikket forhandler om en permanent fredaftale med den colombianske regering. Repræsentanter for de to parter holder i øjeblikket møder i Cubas hovedstad Havana, for de skal forsøge at gøre en ende på knap et halvt århundredes borgerkrig.

FARCs initiativ bliver dog ikke bakket op af et lignende tilsagn fra regeringen, som meddeler, at den ikke vil indstille sine militære operationer, før FARC har skrevet under på en konkret fredsaftale.

Oprørsbevægelsen oplyser, at den er klar til at indstille alle angreb og sabotage mod infrastruktur fra midnat tirsdag og frem til 20. januar 2013.

Udmeldingen bliver ifølge Reuters set som et tegn på, at FARC virkelig ønsker fred efter flere fejlslagne fredsforhandlinger.

Konflikten mellem Colombias regering og de marxistisk-inspirerede oprørere, som har et erklæret mål om at mindske uligheden mellem rige og fattige, har kostet tusindvis af mennesker livet og fordrevet millioner internt i landet.

FARC står på både USAs og EUs terrorliste, og bevægelsen er blandt andet kendt for kidnapninger og for at bruge Colombias illegale narkohandel til at finansiere sin årelange kamp.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.