Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Farage indrømmer: Leave-kampagnen har lovet for meget

Manden, der er ansigtet på det britiske EU-exit, indrømmer, at kampagnen mod unionen har lovet for meget.

Nigel Farage er en glad mand efter den historiske EU-afstemning. Men har hans kampagne lovet mere end den kan holde.
Nigel Farage er en glad mand efter den historiske EU-afstemning. Men har hans kampagne lovet mere end den kan holde.

Nigel Farage, der er leder af det EU-kritiske parti Ukip, har stort set ikke ladet smilet hvile, siden han fredag morgen kunne konstatere, at Storbritannien efter 43 år havde stemt sig ud af unionen.

Men der skulle ikke gå lang tid, før manden, der måske bærer det største ansvar for brexit, måtte indrømme, at kampagnen mod EU har lovet for meget.

Det gjorde han på britisk morgen-tv, da han fra en stædig vært blev udspurgt om de 350 millioner pund (3,2 milliarder kroner), som EU-medlemskabet ifølge kampagnen koster Storbritannien ugentligt.

Kampagnen har op til afstemningen turneret Storbritannien med budskabet om, at pengene ville komme briterne bedre til gode, hvis de blev kanaliseret ud i sundhedsvæsenet.

På programmet Good Morning Britain måtte han dog erkende, at briterne ikke skal forvente en stor gave til sundhedsvæsenet.

- Jeg ville aldrig have lovet sådan noget, og det er en af de fejl, som Leave-kampagnen har begået og en garanti, som jeg aldrig ville give, sagde Nigel Farage i programmet.

Værten på programmet, Susanna Reid, ville dernæst vide, hvad han ville sige til de vælgere, der havde baseret deres kryds på den misvisende kampagne.

- Jeg vil sige, at de har begået en fejl, men jeg vil også sige, at vi nu har 10 milliarder pund om året og 34 millioner pund om dagen, som er blevet frigjort, og som vi kan bruge på sundhedsvæsenet, på skoler eller andre ting, sagde Nigel Farage.

Det er ikke første gang, at Leave-kampagnen bliver kritiseret for at fokusere på de 350 millioner pund, som Storbritannien betaler i EU-kontingent om ugen.

Eksperter og politiske modstandere har understreget, at en stor del af summen bliver refunderet og tjent ind igen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.