Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Sådan er den danske mediestøtte skruet sammen

Distributionsstøtte blev til produktionsstøtte, og netmedier fik del i støtten med medieloven fra 2013.

Her er hovedelementerne i den mediestøtteordning, som kulturminister Marianne Jelved (R) fra den daværende S-R-SF-regering indgik med Enhedslisten i januar 2013:

- Den hidtidige distributionsstøtte til trykte medier blev erstattet af en produktionsstøtteordning til dagblade, dagbladslignende publikationer og internetbaserede medier.

- Små, landsdækkende dagblade, der i særlig grad har indhold af betydning for samfundet og den demokratiske debat, kan søge supplerende støtte.

- Kommercielle internetmedier, der ikke ejes af virksomheder, som modtager direkte eller indirekte støtte til andre medier, kan søge støtte i en særlig pulje.

- Der blev oprettet en innovationspulje, der skal støtte etablering af nye medier og udvikling af eksisterende medier samt saneringsstøtte i forbindelse med akutte økonomiske problemer.

- Puljen til foreningsblade blev videreført, og der blev afsat midler til at understøtte ideelle foreningsblades konvertering til digital distribution.

- Efter tre år skal der tages stilling til, om mediestøtten skal ændres igen.

- Den samlede mediestøtte er på 403,6 millioner kroner. Størsteparten (363,6 millioner kroner) går til produktionsstøtte til dagblade og internetmedier.

- EU-Kommissionen godkendte i november 2013 den nye danske mediestøtte.

- Husstandsomdelte gratisaviser fik ikke del i den nye mediestøtte, og derfor klagede Søndagsavisen i marts 2014 over EU-Kommissionens godkendelse af ordningen.

- Retten ved EU-Domstolen har tirsdag afvist alle Søndagsavisens klagepunkter.

Kilde: Kulturministeriet og EU-Domstolen

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.