Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Kernepunkterne i præsident Obamas visionstale

USAs præsident har natten til onsdag dansk tid holdt sin årlige tale om nationens tilstand.

Washington DC: Den amerikanske præsident, Barack Obama, kom natten til onsdag dansk tid ind på en række punkter i sin politiske State of the Union-tale.

Få her et overblik over Obamas hovedbudskaber:

* Kræft: USA skal være det første land til at finde en kur mod kræft. Indsatsen skal ledes af vicepræsident Joe Biden.

- For de af vores elskede, vi har mistet, for de familier, vi stadig kan redde, lad os gøre USA til det land, som kurerer kræft én gang for alle.

 

* Guantánamo: Der er ingen planer om at stoppe arbejdet med at få lukket USA's omstridte fangelejr i Cuba.

- Jeg vil fortsat arbejde for at lukke fængslet på Guantánamo-basen. Det er dyrt, det er unødvendigt, og det er en rekrutteringsplatform for vores fjender.

 

* Islamisk Stat: At kalde kampen mod Islamisk Stat for Tredje Verdenskrig er skudt langt over mål.

- De truer ikke vores nationale eksistens. Det er det, Isil (andet navn for Islamisk Stat, red.) vil have os til at sige. Det er det, de bruger til at rekruttere.

 

* Økonomi: Den amerikanske økonomi er den stærkeste i verden og har skabt millioner af nye job de senere år.

- Alle, der påstår, at USA's økonomi er i tilbagegang, taler usandt.

 

* Klima: USA skal bevæge sig væk fra "beskidt energi" og ændre i statsstøtten til "brændstof fra fortiden".

- Jeg vil presse på for at ændre måden, vi håndterer vores olie- og kulressourcer på, så det bedre afspejler omkostningerne, de har for skatteyderne og vores planet.

 

* Bedre politisk klima i USA: Politiske ledere skal skabe bedre muligheder for demokratiet.

- Demokratiet bryder sammen, når den gennemsnitlige person føler, at hans stemme ikke bliver hørt, og at systemet er til fordel for de rige og magtfuldes interesser. Alt for mange amerikanerne føler sådan lige nu.

- Det er en af de få ting, jeg fortryder i min tid som præsident, at bitterheden og mistænksomheden mellem partierne er blevet værre i stedet for bedre.

Kilde: State of the Union

/ritzau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.