Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Disse lande tillader aktiv dødshjælp

Flere lande tillader aktiv dødshjælp. I Belgien er både børn og voksne omfattet af loven om aktiv dødshjælp.

Danmark har forbud mod aktiv dødshjælp eller medlidenhedsdrab. Free/Colourbox
Danmark har forbud mod aktiv dødshjælp eller medlidenhedsdrab. Free/Colourbox

Amsterdam. Den hollandske regering vil lovliggøre assisteret selvmord for folk, som føler, at de ikke har mere at leve for.

I forvejen er aktiv dødshjælp lovligt i Holland, som var det første land til at indføre praksissen.

Her kan du i hvilke andre lande, aktiv dødshjælp er lovligt:

* Holland var i 2002 det første land, der tillod medlidenhedsdrab for uhelbredeligt syge over 12 år.

* Belgien fulgte efter samme år, men da kun for voksne. Efterfølgende har parlamentet vedtaget, at børn også skal være omfattet af loven om aktiv dødshjælp.

* Luxembourg godkendte aktiv dødshjælp i 2009.

* Schweiziske læger kan hjælpe en patient til at dø, men aktiv dødshjælp i sig selv er forbudt.

* Fire amerikanske delstater har lovliggjort lægeassisteret selvmord for uhelbredeligt syge patienter. Det gælder Vermont, Washington, Oregon og Californien.

* I den amerikanske stat Montana afgjorde delstatens højesteret i 2009, at læger har lov til at hjælpe patienter, som allerede er på deres dødsleje.

* Danmark har forbud mod aktiv dødshjælp eller medlidenhedsdrab, men der er en gråzone. Ved at hjælpe et andet menneske med et inderligt ønske om at dø begås en strafbar handling, men retten ser ofte på "forbrydelsen" med mildere øjne.

Kilder: AFP og etik.dk

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.