Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fakede kræft for at få drømmebryllup

En amerikansk kvinde ville ifølge anklagemyndigheden i New York gå langt for at få sit drømmebryllup - så langt, at hun lod som om, hun havde leukæmi for at få sponsoreret sit bryllup.

Udsigten til drømmebrylluppet får nogle folk til at gøre de særeste ting. Modelbillede: Bjarke Ørsted.
Udsigten til drømmebrylluppet får nogle folk til at gøre de særeste ting. Modelbillede: Bjarke Ørsted.

En smukt dekoreret brudekjole, vielsesringe og en luksuriøs drømmerejse til Aruba. Det var blot nogle af de gaver, en amerikansk kvinde fra New York angiveligt fik ud af at lade som om, at hun havde kræft.

Det hævder den lokale statsadvokat i hvert fald. Og derfor er den 25-årige brud blandt andet blevet tiltalt for bedrageri, fordi hun lod som om, at hun led af uhelbredelig leukæmi, hvilket fik generøse donorer til at sponsorere hendes drømmebryllup.

- Ved at foregive, at hun led af en terminal sygdom, udnyttede hun på utilgivelig vis fællesskabet og profiterede af deres generøsitet. Vi vil holde hende ansvarlig for at flå offentligheden gennem løgne og bedrag, siger statsadvokat Eric Schneiderman.

Kvinden blev arresteret i Virginia den 3. april og siden overgivet til myndighederne i New York. Hun erklærer sig ikke-skyldig.

Blandt de donorer, hun formåede at fuppe, er en brudekjolebutik samt en kvinde, som frivilligt satte hår og lagde makeup på bruden og hendes syv brudepiger. Samtidig lagde en restaurant hus til receptionen, hvor den donerede vin og kanapéer til en værdi af mere end 1.000 dollar.

- Vi forsøgte at gøre det bedste, vi kunne for hende. Vi troede, at hun var i en situation, hvor hun havde brug for hjælp, forklarer restaurantens ene indehaver, Carmela Vitolo-Gelsomine.

Ifølge anklagemyndigheden offentliggjorde bruden, som dengang boede i delstaten Alabama, i 2010, at hun kun havde få måneder tilbage at leve i, og hun ville derfor giftes med faren til sit et år gamle barn. Hendes historie spredte sig hurtigt, godt hjulpet på vej af en artikel i avisen Times Herald Record, hvor der var et billede af hende med en skriftlig diagnose fra en læge. I artiklen fortalte hun blandt andet, at hun ville efterlade en række breve til sin datter, som hun kunne åbne ved store begivenheder.

Folk blevrørte af hendes historie, siger statsadvokaten.

Brylluppet fandt sted i maj 2010. Fire måneder efter begyndte brudgommen dog at fatte mistanke om, at brevet fra lægen var forfalsket. Bruden nægtede alt, men parret blev alligevel skilt.

I dag bor de dog ifølge avisen Times Herald Record sammen igen og de har fået endnu et barn,

- Hun er en god mor. Jeg vil have, at mine børn får deres mor tilbage, siger brudgommen til avisen.

Hvis den opfindsomme brud bliver dømt, risikerer hun en fængselsstraf på 16 måneder til fire år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.